KARAMAN'DA "YUNUS EMRE" ÇEKİMLERİ YAPILDI

2021 yılı, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden biri olan Yunus Emre'nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alındı.

GENÇ YAPIMCIDAN KARAMAN’A KÜLTÜR HİZMETİ

Yunus Emre etkinlikleri kapsamında Karaman’da da Yunus Emre’nin hayatından kısa kesitler sunulan kısa film senaryosu da projelendirildi.
Proje kapsamında aslen Karamanlı olan genç yapımcı Abdulkadir Akkoca’nın yapımcılığını üstlendiği ve  senarist Güner Erdugan’ın kaleme aldığı kısa  film senaryosunun çekimleri Yunus Emre’nin dedesi İsmail Hacı Tekkesi Türbesi, Taşkale Tahıl Ambarları ve Manazan Mağaraları mevkilerinde çekildi.
Yönetmenliğini Alper Kaya’nın yaptığı Yunus Emre kısa filminde 13. Yüzyılda Yunus Emre’nin halka olan sevgi ve hoşgörüsü ile paylaşımcı tavırları ve duyguları ele alındı. 
Post Prodüksiyon aşamasında olduğu öğrenilen filmin, kısa zaman içinde tamamlanıp Karaman’da üst düzey protokol üyelerinin katılımlarıyla Galasının yapılacağı öğrenildi. Akdulkadir Akkoca’nın yapımcılığını üstlendiği film, hem Yunus Emre Anma etkinliklerine, hem de Karaman tanıtımına doğrudan katkı sağlaması bekleniyor.
 



karaman karaman hava durumu karamanoğlu mehmet bey karaman haber karaman cuma namazı yunus emre çekimleri