KARAMAN DAMIZLIK BİRLİĞİ TARAFINDAN, 6'LI SİLAJ BİÇERİ ALINDI

Karaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı, Karaman'ın ilk projesi olma özelliğini de taşıyan kendinden yürür sıralı slaj biçeri makine projesini haziran ayında teslim alınarak hayata geçirilecek.

6 sıralı slaj biçeri projesi, Karaman Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı tarafından TKDK Karaman İl koordinatörlüğüne projelendirilmişti. Proje kapsamında alınan silaj makinesinin %65 TKDK tarafından hibe edilecek. Karamanlı üreticilerin yıllık en az 1,5 milyon TL üreticilerimizin cebinde kalacağı öğrenildi.
Karaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dorla;“Birlik olarak da Karaman’ımızın ilk olma özelliğini de taşıyan projemiz destek buldu ve Silaj Biçerimizi aldık. Kaba yem ihtiyacına yönelik bir çalışma ile silaj biçer makineleri sayesinde hem üyelerimiz hem de Karaman hayvan üreticilerimiz hizmetlerden faydalanacak.
Projemize katkı sağlayan Karaman Milletvekillerimiz sayın Recep Şeker, sayın Selman Oğuzhan Eser, Karaman Valimiz sayın Mehmet Alparslan Işık, TKDK İl Kordinatörümüz sayın Özgür Öztürk, Tarım İl Müdürümüz sayın Yusuf Şahiner ve TKDK çalışanlarımıza Birliğimiz adına teşekkür ederiz.”dedi.







karamanhaber