KARAMAN'DAN 3 FİRMA DEV SANAYİ KURULUŞLARI LİSTESİNDE

KARAMAN'da gıda sektöründe faaliyet gösteren,

KARAMAN’da gıda sektöründe faaliyet gösteren Modern, Şimşek ve Anı Bisküvi A.Ş, her yıl İSO Yönetim Kurulu tarafından organize edilen Türkiye’nin ikinci 500 büyük sanayi kuruluşları arasında bu yıl yerini aldı.

İstanbul Sanayi Odası, ‘Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2021’ araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

Modern bisküvi, 956 milyon, Şimşek Bisküvi 738 milyon ve Anı Bisküvi'de 622 milyonluk net satış rakamları ile dikkat çekerek listeye girmeyi başardı.

2021 yılı verilerini paylaşan İSO (İstanbul Sanayi Odası) Yönetim Kurulu raporuna göre Modern Çikolata Gıda Sanayi A.Ş, listede 97. sırada yer aldı. Yine Karamanlı firmalardan Şimşek Bisküvi A.Ş 232. sırada, Anı Bisküvi Gıda Sanayi A.Ş'de listede 296. sırada kendine yer buldu.

İSO İkinci 500 şirketlerinin ana büyüklük kriteri olan üretimden satışları, 2021 yılında yüzde 77,5 oranında artarak 191,1 milyar TL’den 339,2 milyar TL’ye yükseldi.

Araştırmada Üretimden net satışlar baz alınarak yapılan İSO İkinci 500’ün 2021 yılı sıralamasına bakıldığında ise Ege Seramik 980,1 milyon TL ile ilk sırayı aldı. Onu çok küçük bir farkla 979,8 milyon TL ile Kozlu Gıda takip ederken Kangal Termik Santral 979,7 milyon TL ile üçüncü oldu.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, “İSO İkinci 500 çalışmamızın 2021 yılı sonuçları, dünya ekonomisinin pandemi krizinden çıkış sancılarıyla geçirdiği hareketli bir yılın sanayiye yansıyan fotoğrafı niteliğinde. Öncelikle 2021 yılındaki aşı uygulamalarıyla dünyada hemen her sektöre dönük talebin beklenenden erken toparlandığına tanıklık ettik. Bu, beraberinde tedarik krizini getirdi. Gevşek para ve maliye politikalarının sağladığı rekor parasal genişlemenin en yıkıcı yan etkisi ise sonuçlarını bugün de yaşamakta olduğumuz küresel enflasyon oldu. 2021 yılını çift haneli bir büyümeyle kapatan ülkemizde ise sanayi kuruluşlarımız, özellikle dış pazarlardaki performanslarıyla güçlenen küresel talepten payını almış görünüyor.” dedi.

E-Karaman Gazetesi olarak firmaları tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.



 

İSO Ekonomi Liste Karaman OSB Haber Gündem