Karaman'dan Manavgat'a Yardım Tırı Yola Çıktı

Manavgat Belenobası Mahallesinde meydana gelen yangınların ardından evi yanan ve ihtiyaçları tespit edilen aileler için Valiliğimizin başlattığı ve Sivil Toplum Platformu ve vatandaşlarımızın destekleriyle hazırlanan yardım Tırı yola çıktı.

20 Ağustos 2021 Cuma günü Piri Reis Kültür Merkezi önünde düzenlenen ve ‘Yangının Yaralarını Yine Beraberce Sarıyoruz’ sloganıyla Valiliğimizin öncülüğüyle başlatılan ve ilimizde el birliğiyle toplanan yardımların ilk etabı olan yardım Tırı, Vali Mehmet Alpaslan Işık ve kurum müdürlerinin, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla okunan Kur’an Kerim ve yapılan duaların ardından Manavgat Belenobası Mahallesindeki ailelere ulaştırılmak üzere uğurlandı.
 
Yardım Tırı gönderimi esnasında bir konuşma yapan Vali Mehmet Alpaslan Işık, “Orman yangınları sonucu Manavgat ilçemizde yanan bir köyümüz vardı. Belenobası köyü, bir köy var uzakta dedik, o köyü yüreğimizde hissettik. Bu köyde evi yanan 20 ailemize yardım kampanyası başlattık ve bütün ev eşyalarını alacak şekilde kampanyamızı tertip ettik. Bugün beyaz eşya ve mutfak eşyalarını gönderiyoruz. İlerleyen günlerde kalan diğer eşyalarını da göndererek bu ailelerimizin evlerini yeniden inşa edeceğiz. Sel afetinde zarar gören bölgelerimize de aynı şekilde yardımda bulunacağız.  Ben bu kampanyamıza katkıda bulunan başta Karaman halkına, sivil toplum kuruluşlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

karaman manavgat yardım tırı