KARAMAN KORO AKADEMİ KULAKLARIN PASINI SİLİYOR

KARAMAN'DA müzik öğretmeni Barış Erkılıç'ın şefliğini üstlendiği Koro Akademi Karaman Türk Halk Müziği Topluluğu çalışmalarını sürdürüyor.

Müzik sevdalısı gönüllü kişilerden oluşan grubun yer aldığı Koro Akademi, Karaman’da Türk müziğini ve Türk kültürünü sevdirmek amacıyla sanatsal alanda hizmet veriyor.

2014 yılından bugüne Karaman’da kurulan Koro Akademi, müzik tutkusu grup üyeleri ile birlikte Karaman’da kültür sanat etkinliklerine de doğrudan katkı sağlıyor.

Bünyesinde, doktorundan, veteriner hekimine, memurundan sağlık personeline, emekli bireyinden esnafına ve müzisyeninden güzel sanatlar lisesi öğrencilerine kadar gönüllü bireylerin barındığı koro ve enstrünman ekibi dayanışma ve kaynaşma göstergesi ile de örnek oluyor.
 
Bugüne kadar, Piri Reis Kültür Merkezi, Üniversite, Güzel Sanatlar Lisesi gibi çeşitli platform ve otellerde salon konserleri veren Koro Akademi Karaman Türk Halk Müziği Topluluğu üyeleri, ilk olarak Gençlik Merkezi bünyesinde çalışmalarına başladı. Yıllar itibari ile Kent Konseyi ve (ADD) Atatürkçü Düşünce Derneği çatısı altında da çalışmalar yürüten Koro Akademi, ayrıca Tıp Bayramı ve Çanakkale Destanı gibi Milli Mücadele günlerinde de boy gösterdi. 

Karaman İl Kültür Müdürlüğünün salon destekleri ile de prova çalışmalarını halen sürdüren Koro Akademi son aylarda pandemi salgını ile birlikte gelişen koşullarda da çalışmalarını tedbirler kapsamında fırsat buldukça sürdürüyor.

Tecrübeli müzik tutkunları ve müziksever koro ekibinin uyumlu çalışmaları bugüne kadar dinleyicilerde kulakların pasını silerken, akademinin şefi müzik eğitmeni Barış Erkılıç hoca, tamamen gönüllü üyelerden oluşan ekip ile Karaman’da kültürel etkinliklere destek olabilmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. 

Çalışmalarını pandemi koşullarında tedbirler altında sürdürdüklerini ifade eden Erkılıç; “Amacımız Türk Müziğini ve Türk Kültürünü sevdirerek gelecek kuşaklara aktarma misyonu ile çalışmaktır.”diyerek bugüne kadar ve halen akademiye emek veren tüm grup arkadaşlarına ve emeği geçen herkese teşekkür etti. 
 




karaman hava durumu karaman karaman haber karamanoğulları karaman gündem koro akademi karaman koro