KARAMAN ORGANİZE BÖLGESİNDEKİ "ŞAİBELİ" ÜYEDEN İSTİFA

Muhammet Sarıbaş, vergi kanununa muhalefetten dolayı yargılanıyordu.

Karaman Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) görev yapan denetim kurulu üyesi Muhammet Sarıbaş, vergi kanununa muhalefetten dolayı yargılanıyor. E-Karaman Gazetesi'nin ulaştığı bilgilere göre, Sarıbaş'ın aynı zamanda OSB bünyesinde boya imalatı üzerine faaliyet gösteren bir fabrikası bulunuyor.
Sarıbaş'ın vergi kanunlarına muhalefet nedeniyle yargılandığı belirtilirken, OSB Denetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürmesi ve bütçe dahil tüm faaliyetleri denetlemesi, kamuoyu tarafından çarpıcı bir durum olarak değerlendirilmişti.
E-Karaman Gazetesi tarafından yapılan haberin ardından Muhammet Sarıbaş'ın istifa ettiği ve kanun gereği bundan sonra hiçbir yerde görev alamayacağı öğrenildi. 
 

Karaman Organize Sanayi Bölgesi, kentin ekonomisinin amiral gemisi konumunda bulunurken, bu tür iddiaların ortaya çıkması ve siyasilerin konuya duyarsız kalması, kamuoyunda büyük bir rahatsızlığa neden oluyor. Karamanlı vatandaşlar, OSB'nin daha şeffaf ve etik bir yönetim anlayışına ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını talep ediyor. 
 

İŞTE O HABERİMİZ:

YİNE OSB, YİNE AKIL ALMAZ İŞLER ?

OSB’DE BÜTÇENİN BAŞINA ŞAİBELİ ÜYE

Vergi Kanununa Muhalefetten Yargılanıyor, OSB’nin Nakit ve Menkul değerlerini kontrol ediyor.

KARAMAN OSB’DE DENETİM KURULU ÜYESİ, VERGİ KANUNUNA MUHALEFETTEN YARGILANIYOR

ÖZEL HABER

KARAMAN’da Başkanı dahil, 7 asil üye ile yönetilen OSB Yönetim Kurulunda, Denetim Kurulu Üyeliği görevi bulunan Muhammet Sarıbaş’ın, Vergi Kanunlarına muhalefetten dolayı yargılandığı öğrenildi.

OSB Denetim Kurulu Üyesi Sarıbaş'ın davası, Karaman 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde tamamlanırken, yargı sürecinin ise halen istinaf mahkemesinde görüldüğü bilgi edinildi.

Yine Denetim Kurulu Üyesi Sarıbaş’ın OSB’de boya imalatı üzerine fabrikası bulunuyor. “Vergi Kanununa Muhalefet”ten dolayı yargılanan Sarıbaş’ın, Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulunda bütçe dahil tüm faaliyetlerde nasıl denetim kurulu üyeliği yaptığı ise akıl almaz bir işlerin yansıması olarak değerlendiriliyor.

OSB’NİN NAKİT MEVCUDU İLE MENKUL DEĞERLERİNİ DE KONTROL EDİYOR

Bu şahsın görev ve konumu itibarı ile de OSB’nin yatırım programları ile bütçesini onaylamak gibi önemli bir rolü de bulunuyor.

OSB’ye ait para ve diğer kaynakların kuruluş amacına uygun olarak kullanılmasını sağlamak ve denetlemek gibi görevleri de yer alırken, 2 asil Denetim Kurulu üyesinden biri olan Sarıbaş’ın, görev ve yetkileri arasında, OSB’nin nakit mevcudu ile menkul değerlerini kontrol etmesi de yer alıyor.

Sarıbaş’ın yetki ve görevleri arasında; OSB işlemlerinden bilgi edinmek ve gerekli kayıtların düzenli olarak tutulmasını sağlamak amacıyla en az 3 ayda bir defa OSB’nin defterlerini incelemek, birlikte veya münferiden düzenleyecekleri raporla müteşebbis heyete bildirmek, yine en az 3 ayda bir defa OSB’nin nakit mevcudu ile menkul değerlerini kontrol etmek, Bütçe, bilanço ve gelir-gider cetvelini denetlemek, Yıllık bilanço ve sonuç hesaplarını inceleyerek bu husustaki görüşlerini birlikte veya tek başına bir raporla müteşebbis heyete bildirmek ve OSB katılımcılarının OSB yönetim kurulu üyeleri ve OSB personeli hakkındaki şikayetlerini incelemek ve inceleme sonucunu müteşebbis heyete iletmek gibi görevleri de bulunuyor.

YETKİSİ DE BÜYÜK

Yine bu şahsın, Denetim Kurulu üyesi olması ile birlikte, kendisine Kanun, yönetmelik, kuruluş protokolü ve benzeri düzenlemeler ile verilen görev ve yetkileri; gerektiğinde diğer Denetim Kurulu üyesi ile birlikte tek başlarına da kullanabiliyorlar.

Karaman OSB Yönetiminin, Vergi Kanununa muhalefetten yargılanan birine OSB’nin defterlerini inceletmesi, akla ve mantığa da hiç uygun düşmüyor.

Haber: Hasan Erkin ÖZEN

karaman haber karaman habercisi karaman haber kavga karaman haber ajansı karaman haber gündem