KARAMAN OSB'DE AL-SAT KURNAZLIĞI ÜNLÜ AVUKATI HAKLI ÇIKARDI

Organize Sanayi Bölgesinde sözde yatırım amaçlı satılan araziler üzerinde, 'Bırakın ilanları, çivi dahi çakmadan,

OSB’DE EMLAK TACİRLERİ GÖZÜNDEN KAÇMADI

KARAMAN OSB’DE EMLAK TACİRLERİ ÜNLÜ AVUKATI HAKLI ÇIKARDI

Yatırıma değil, emlakçılığa fırsat veren Karaman OSB’ye ateş püskürdü.

KARAMAN Organize Sanayi Bölgesinde sözde yatırım amaçlı satılan araziler üzerinde, “Bırakın ilanları, çivi dahi çakmadan al-sat yapıyorlar” diyen Avukat Hüseyin Mutlu, OSB Yönetimini hedef alarak uyarılarda bulunmuştu.

Karaman’da Organize Sanayi Bölgesi mücavir alanlarında yer alan taşınmaz araziler üzerinde, Organize Sanayi Bölgeleri Kanununun çeşitli maddeleri hiçe sayılarak hukuk dışı uygulamaların yapıldığının ortaya  çıkması üzerine, aylar öncesinden veryansın eden başarılı Avukat, “Kabul edilemez bir pervasızlık “demişti.

Yönetmeliğin açık olup sanayi tesisi yapmadan arsa şeklinde bekletilemeyeceğinin açık olmasına rağmen,   OSB parselleri üzerinden yalancı yatırımcılara havadan paraların kazandırılması ve Ve OSB Kanununun maddelerinin çiğnenmesine de doğrudan fırsat verilmesi ünlü Avukatından gözünden kaçmadı.

NE DEMİŞTİ

İl sanayisinin kalkınmasında büyük rol oynayan Organize Sanayi Bölgesinde son yıllarda gerçek yatırımcılara arsa tahsisi yapılmadığını, aksine bu arazilerin daha düşük bedellerle sözde yatırımcılara tahsis edildiğini belirten Avukat Mutlu, söz konusu işlemlerle ilgili yaptığı araştırmaları da kamuoyu ile paylaşarak;

“Karaman'ı büyütecek, geliştirecek, istihdam sağlayacak gerçek yatırımcı sanayi arsası bulamazken; çok düşük bedelle sanayi yatırımı için sözde yatırımcılara tahsis edilen arsaların sanayi tesisi yapılmadan fahiş fiyata aleni satış ilanları kabul edilemez bir pervasızlıktır.”ifadelerini kullandı.

KAMUOYUNDAN TEPKİ

Gazetemizin dile getirdiği OSB’de son aylarda yaşanan bu çirkin gelişmelerin ardından söz konusu OSB genişleme sahasında yer alan taşınmazların, OSB Yönetim Kurulu Üyesi olan Esat Şen’in oğlu ile eski bir siyasi parti il başkanının oğluna satışları yapılarak bu arsaların tahsis amacı dışında kullanılmaya başlanarak dönümleri milyonları aşan bedellerle OSB arazilerinin adeta emlak işletmeciliğine alet edildiği ortaya çıktı.

Adeta torpil usulü ile verilen OSB parseli üzerinden fiziki yatırım yapmadan satış yapıIarak şirket devreden ve bunun üstüne ikinci kez aynı yönetim kurulu onayı sonrası yine bir arsa dahi tahsis edilen bu uygulamaların kanun maddelerinin hiçe sayıldığı hukuk dışı uygulamalarla OSB Yönetimi, hizmet amacını da aşmıştı.

Üstelik bunlara da Karaman OSB Yönetim Kurulu Başkanlığınca da onay verilmesi Karaman yerel kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu.


 

OSB Emlak Karaman Haber Gündem Tacir Alsat