KARAMAN OSB GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

Başkan Boynukalın, 'ORTAK AKLI BENİMSİYOR, KARAMANIMIZIN NİCE FIRSATLARI YAKALAYACAĞINI UMUT EDİYORUZ'

 KARAMAN OSB GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

BAŞKAN BOYNUKALIN; “AZ LAF, ÇOK İŞ YAPTIK YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“ORTAK AKLI BENİMSİYOR, KARAMANIMIZIN NİCE FIRSATLARI YAKALAYACAĞINI UMUT EDİYORUZ”

Karaman Organize Sanayi Bölgesi Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Karaman Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Genel Kurul Salonunda düzenlenen toplantıya, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Boynukalın, Yönetim Kurulu Üyeleri, sanayici ve iş adamları katıldı.

Saygı duruşu ve okunan istiklal marşının ardından açılışı yapılan OSB Genel Kurul toplantısı, Yönetim Kurulu faaliyet, denetim ve gelir gider tablolarının okunması ile akabinde Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin ibrası ile başladı.

Genel Kurul, arsa tahsis prensiplerinin belirlenmesinin ardından, OSB Üst kuruluşuna bir asil bir de yedek üyeliklerin seçimi ile devam etti.

Yine Genel Kurulda, OSB’nin bağlı bulunduğu ortaklarından Karaman Teknoloji Geliştirme Merkezi Bölgesi Yönetici A.Ş'deki aynı sermaye hissesinin Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesine bedelsiz devri konusu görüşüldü.

Söz konusu şirketteki OSB hissesinin tespit edilmesi, Karaman Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Anonim Şirketinin 18.02.2020 tarih ve 19 sayılı yazısı gereğince değerlendirildi.

 “AZ LAF, ÇOK İŞ YAPTIK YAPACAĞIZ”

Genel Kurulda sanayici ve işadamlarına seslenen Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Boynukalın, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

1 yılı aşkın sürede birçok faaliyet ve hizmetleri yapmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Boynukalın,

2019 yılı Haziran ayında yaptığımız kongremizin ardından Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu olarak, 1 yılı aşkın sürede bir çok faaliyet ve hizmetleri yapmanın gururunu yaşıyoruz.
Gelinen bu süreçte her şeyden önce Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımızla birlikte disiplin ve çalışma prensiplerimizden ödün vermedik.

Bizim ilk işimiz sanayicilerimize vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmek, Karaman sanayisine yakışır bir organize sanayi bölgesi için çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir.

Yetki ve sorumluluklarımız ölçüsünde her daim vizyoner projelere açık tutum sergileyerek, imkanlarımız dahilinde Karaman OSB’mizin ve sanayicilerimizin yararına hizmet etmeye özen gösterdik.

Yine bu süreçte, Organize Sanayi Bölgemizin alt ve üst yapı sorunları başta olmak üzere, temizlik ve hijyen, yol yapım, asfaltlama, çevre düzeni, spor amaçlı komplekslerin kazandırılması ve arıtma tesisi gibi önemli projelerin yapımı ve takibinde çalışmalarımızı aksatmadık.

Geçtiğimiz bir yılda;
6000 metre kanalizasyon ve yağmur suyu hattı,
3700 metre içme suyu hattı,
13.000 metre elektrik alt yapı çalışması,
6 km yolun aydınlatma çalışması ve
3700 metre telekomünikasyon altyapı çalışmaları tamamlandı.

Ağır kış şartları ve ağır yük taşımacılığı dayanıklı hale getirmek ve ömrünü uzatmak için, su bazlı emisyon astar kullanarak İkinci kat asfalt çalışmaları bölge genelinde tamamlanarak 263.000 metre² yolun aşınmaz Asfaltı ile kaplanarak yol kalitesi en üst seviyeye getirdi. Ayrıca Genişleme alanımızda 54.000 metre² alanı Sıcak asfalt yaparak Karaman Organize Sanayi Bölgemizin uzun yıllar kullanabileceği modern yollara kavuşmasını sağladık.

Yeşil OSB projemiz kapsamında bu yılki çalışmalarımız da yaklaşık çeşitli türlerde 15.000 ağaç dikimini gerçekleştirdik. Yeşil OSB projemize destek veren tüm kurum, kuruluş ve sanayicilerimize şahsım ve yönetim kurulumuz adına şükranlarımı sunuyorum.

Yönetim kurulu olarak kişisel çabalarımız ile bölgemizde bulunan yaklaşık 15.000 metre² arazimize yeni bir sentetik futbol sahası inşa edilecek tribünleri soyunma odaları bekleme salonları vs gibi kısımların yapımı için Bütçesi gençlik Spor Bakanlığından tamamlattırılarak İhale aşamasına getirilmiştir. İhalesinin Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve İl Özel İdare’si tarafından bir ay içerisinde yapılması beklenmektedir.

Hepimizin, binlerce medeniyetlere ev sahipliği yapmış bu topraklarda, atalarımızın emanet ettiği ve yaşamlarımızı idame ettiğimiz bu güzel memleketimiz Karaman’ın hak ettiği marka değerine kavuşabilmesi için, kalkınma, refah, yaşam ve sağlıklı büyüme ile bölgesinde ve ülkesinde örnek bir şehir olacağı konusunda hiç kuşkumuz yoktur.

Sürdürülebilir kalkınma modelini esas alan toplumların başarılı olması kaçınılmazdır.

Karaman olarak, üretken yapımız ve gayretli çalışanlarımızla, birlik beraberlik içerisinde birbirimize gösterdiğimiz destek sayesinde ticari kalkınmamız her zaman aşama kaydedecektir.

Bizler çaba ve gayreti eksik etmeyecek, her bir sanayicimizin sorunlarına el atacak, problemlerimizi dile getirmede gönül koymayacak bir yaklaşımla da hareket ederek çözüm yollarını hep birlikte aşacağız.

Karaman Organize Sanayi Bölgesi olarak dünyayı etkisi altına alan pandemi salgınında öncelikle kahramanca bir duruş sergileyen tüm sağlık çalışanlarımız olmak üzere, bu yönde emeği geçen her bireye ve herkese şükranlarımızı sunuyoruz.
 
Yine tedbirlerin alınması, kuralların uyulması konusunda da OSB’mizde varlığını sürdürerek sabır ve titizlik gösteren herkese ve OSB müdürlüğümüzün de özen ve gayretli çalışmalarını da takdirle karşılıyoruz.

Bizler biliyor ve inanıyoruz ki, gün gelecek iftiharla lanse edilen marka değerine kavuşmuş modern yapısı ile Karaman Organize Sanayi Bölgesi, ülkesine örnek olacaktır.

Şehrimizin iş dünyası çoktan dünyaya açılmakla birlikte, buna paralel olarak sanayicilerimizin de hizmetlerin en iyisini hak etmesi aşikârdır.

İstihdam modelimiz, üretim gücümüz, ihracat pazarımız ve büyüme arzumuzla birlikte, Karamanımıza yansıyacak iyimser verilerimiz, şehrimizin kalkınmasında hepimizin ortak paydası olacaktır.

Karaman olarak şehrimize ve ülkemize sunduğumuz katma değerde bizler üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğimizi beyan ettiğimiz gibi, ülkemizi yönetenlerin ekonomi politikalarında da, sanayicilerimizi yormayacak, her türlü önünü açacak uygulamalarla gereken özveriyi göstereceğinden endişemiz yoktur.

Bölgeler arası ekonomik ve toplumsal gelişmişlik farklılıkları da buna etkendir. Karaman’ımızın kalkınması ve marka değeri ile dünya pazarında hak ettiği yeri alması en nihai hedeflerimizden birisidir. 

Son olarak Karaman Organize Sanayi Bölgesinde her türlü sorunun çözümünde ortak aklı benimsiyor ve Karamanın ve ülkemizin önünde çok önemli fırsatları yakalayacağını da umut ediyoruz.

Hep birlikte Karaman olarak, ülke olarak millet olarak salgını geride bırakıp, güçlü sanayi alt yapımızla daha sağlıklı kalkınma ve büyüme ile gelecek nesillere örnek bir Karaman ve ülke bırakabilmenin de duası ve gayreti içinde olacağız.

Ziya Paşa'nın “Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde"
"Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" Der.
Yani az laf, çok iş yaptık yapacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle toplantımıza katılımlarınızdan dolayı her birinize teşekkür ediyor, sağlık çalışanlarımıza, güvenlik güçlerimize kolaylıklar diliyor ve tüm hemşehrilerimize sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. “dedi.

Karaman Organize Sanayi Bölgesi Genel Kurul Toplantısı, yapılan konuşmalar sonrası, dilek ve temennilerin ardından sona erdi.
 
 
 
 
 





osb genel kurul toplantı ali kemal boynukalın karaman haber