KARAMAN OSB YÖNETİMİ EMLAKÇILIK YAPARKEN, EREĞLİ OSB'YE DEV YATIRIM

KARAMAN Organize Sanayi bölgesine yatırım yapmak için arsa müracaatında bulunan yatırımcılar olumsuz cevap alırken Ereğli OSB yatırımcılara kapılarını açıyor.

Türkiye'nin en büyük holdingleri arasında yer alan Alarko Holding Konya'ya fabrika kurma kararı aldı. Söz konusu fabrikada yüzlerce kişinin istihdam edileceği öğrenildi.


Türkiye genelinde çok sayıda yeni yatırım yapılıyor. Konya, en çok yatırım yapılan şehirler arasında yer alıyor. Son zamanlarda büyük şirketlerin gözdesi haline gelen Konya sanayisinde yeni gelişmeler duyulmaya devam ediyor.


Türkiye'nin en büyük holdinglerinden birisi olan Alarko Holding Konya'ya fabrika kurma kararı aldı. Fabrikanın inşaatı bir süredir devam ediyor. Ereğli Organize Sanayi Bölgesi'nde yapımı süren fabrika binasının 12 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacağı öğrenildi.


Kısa süre önce başlayan inşaat çalışmalarının 2024 yılının sonunda bitirilmesi hedefleniyor. Fabrikanın 2025 yılının ilk aylarında tam kapasitesiyle hizmete başlaması öngörülüyor.

Alarko Holding'in Konya'ya yaptığı bu yatırım gıda sektörü üzerine olduğu öğrenildi. Sebze ve meyve şoklama tesisi olarak faaliyet gösterecek tesisin kente önemli bir katma değer sağlayacağı düşünülüyor. Fabrikada ilk etapta 300 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor. Konya sanayisine yapılacak yatırımların daha da hız kazanacağı düşünülüyor.

karaman haber karaman habercisi karaman haberleri bugün karaman haber ajans karaman haber larende