KARAMAN TOKİ ŞEHRİ OLDU, NÜFUS, TOPLU KONUTLARDA YOĞUNLAŞTI

Karaman'da 2000'li yılların ortasında başlayan Toplu Konut hamlesi,

KARAMAN TOKİ ŞEHRİ OLDU, NÜFUS, TOPLU KONUTLARDA YOĞUNLAŞTI

Karaman’da on binlerce kişiyi ev sahibi yapan TOKİ, (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı), uygun fiyatlarla vatandaşları konut sahibi yapmaya devam ediyor.

Özellikle alt gelir grubunda olan ve maaşı 5 bin TL'nin altında olan vatandaşlar dönem dönem yapılan kampanyalara başvuruları ile rağbet gösteriyor.

1984 yılında Genel İdare dışında Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı adı altında kurulan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı, özellikle sosyal konut üretimi için kurulmuş olan kamu kuruluşu TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı), Karaman’da adeta yeni bir şehirleşme projesine katkı sağladı.

Karaman’da 2000’li yılların ortasında başlayan Toplu Konut hamlesi, yıllar itibari ile beklentilerin üzerinde bir artış sergiledi.

Şehirde, ilk etabı 1. TOKİ Konutları diye bilinen ve adına bir mahalle kimliği kazandıran Elmaşehir’in yanı sıra bu yapılaşma; sırasıyla 2. ve 3. TOKİ evleri ile akabinde adını Yunus Emre mahallesini alan 4. TOKİ ve halk arasında da “515 Evler” diye tanımlanan 5. TOKİ ile devam etti. 

Özellikle dar gelirli gruba yönelik yapılan Toplu Konut hamleleri Karaman’da adeta TOKİ Konutları ile birlikte nüfus yoğunluğunu da beraberinde taşımaya başladı.

6. VE 7. TOKİ KONUT İNŞAATLARI HIZ KAZANDI

Karaman’da toplu konut alanları ile birlikte binlerce hane bu bölgelerde yoğunlaşmaya başladı. Halkın ihtiyaç duyduğu sosyal ve yapısal donatılarda hızla hizmete girince Karaman’da adeta cazibe alanı oluşturan Yunus Emre Mahallesinde bununla sınırlı kalınmadı. Artan talep ve başvurular Toplu Konut İdaresinin Karaman’daki çalışmalarına hız verdi. Bu anlamda son yapılan proje ve etap çalışmaları ile birlikte 6. ve 7. Toki diye adlandırılan ve Urgan Mahallesi hududunda yer alan araziler yeni yapılaşmada konut alanına dönüşmeye başladı.

Öte yandan TOKİ’nin ülke genelinde hedefleri arasında ise Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı olan 2023'te toplam 1.200.000 konuta ulaşması bekleniyor. 






 










toki̇ karaman haber konut hane proje etap