KARAMAN'DA UYUŞTURUCUYA BÜYÜK DARBE: 9 TUTUKLAMA

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen 3 aylık teknik ve fiziki takip sonucunda, sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 9 şüpheli gözaltına alınırken, önemli miktarda uyuşturucu madde ve suç unsuru ele geçirildi.

18 Haziran 2025 tarihinde Karaman ve Mersin illerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 8 adrese baskın yapıldı. Gözaltına alınan şüphelilerden ikisi daha önce tutuklanırken, diğer 7 şüpheli de adliyeye sevk edildi. Yapılan aramalarda:

832 gram bonzai,

15 adet sentetik hap,

0,18 gram eroin,

2 adet "payp" (muhtemelen uyuşturucu üretiminde kullanılan kimyasal),

1 adet aseton,

1 adet hassas terazi,

1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

Şüpheliler Tutuklandı

Emniyet işlemleri tamamlanan ve 18-19 Haziran’da adliyeye sevk edilen A.B., Y.U., V.U., A.T., A.Y., E.B., İ.A., S.S. (cezaevinde), M.Ö. (cezaevinde) isimli şahıslar, savcılık ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece "uyuşturucu madde ticareti yapmak ve bulundurmak" suçlamasıyla tutuklandı.