VALİMİZ SAYIN TÜRKER ÖKSÜZ, SERHAT KALKINMA AJANSI (SERKA)'NIN KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI MALİ DESTEK PROGRAMI-04 TANITIM TOPLANTISINA KATILDI

Valimiz Sayın Türker Öksüz, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)'nın Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı-04 Tanıtım toplantısına katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirilen programın tanıtım programına, Valimiz Sayın Türker Öksüz, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ve kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, proje ofisi yetkilileri ve özel sektör temsilcileri katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan toplantıda açılış konuşması yapan Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Oktay Güven, Serhat Kalkınma Ajansı’nın temel amacının bölgenin sahip olduğu potansiyeli harekete geçirerek, bölgesel kalkınmaya ivme kazandırmak olduğunu hatırlatarak, SERKA tarafından sağlanan destekler hakkında teknik ve finansal bilgiler verdi. 
 
Valimiz Sayın Türker Öksüz, toplantıda yaptığı konuşmada Kars’ın çeşitli tarihi, kültürel, doğal değerlere sahip olduğunu belirterek, bunların iyi değerlendirilerek, bu değerlerin markalaştırılmasını gerektiğini söyledi. 
 
Kars’ın, yaklaşık bir milyon hayvan varlığıyla hayvancılık sektöründe Türkiye’de önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Sayın Valimiz, ancak sahip olunan bu varlığın iyi değerlendirilmesi gerektiğini, et ve sütü ürünlerinde mutlaka markalaşmak gerektiğini söyledi. 
 
Valimiz Sayın Türker Öksüz, SERKA tarafından eylem planı hazırlanarak önümüzdeki dönemde, tarım, hayvancılık, turizm, spor ve sosyal alanlarda ülkemizdeki en iyi uygulama örneklerinin de incelenerek, elimizdeki kaynaklar ve sağlanacak ek kaynaklarla hazırlanacak projelerin hayata geçirileceğini söyledi. Projelerin sadece kamu sektörünü ilgilendirmediğini, özel sektör tarafından hazırlanacak projelere de destek verileceğini belirten Sayın Valimiz: “Son zamanlarda Doğu Ekspresi’nin de etkisiyle turizmde belli bir ivme yakaladık ama bunu yeterli göremeyiz. Gelen ziyaretçilerin, misafirlerin ilimizde kalma sürelerini mutlaka artırmamız gerekiyor. Kars Kalesi, Ebu’l Hasan Harakani Türbesi, restorasyonu devam eden Beylerbeyi Sarayı ve hamamların olduğu bölgeyi mutlaka daha cazip, daha yaşanabilir bir yer haline getirmemiz gerekiyor. İnşallah yeni dönemde sadece SERKA’nın değil, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerimizin, bu alanda hizmet veren sivil toplum kuruluşlarımızın, hepsinin desteğiyle, hep birlikte oluşturduğumuz hedeflere, projelere emek harcayarak, mesai harcayarak ulaşırız. İlimizi daha yaşanabilir, refahı daha yükselmiş bir il haline getirmiş oluruz.” şeklinde konuştu.
 
Valimiz Sayın Türker Öksüz’ün konuşmasının ardından Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı-04 tanıtım sunumu yapılarak, katılımcıların soruları cevaplandı.