KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ İL KOORDİNASYON KURULU VALİ KARADENİZ BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

Valimiz Sayın Yaşar Karadeniz, Karayolu Trafik Güvenliği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na ilimizde özellikle kış dönemine yönelik alınması gereken önlemlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Vali Karadeniz başkanlığında, gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkan Vekili Ahmet Sevgilioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Şenay Koç, Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ayhan Atseven, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Metin Özbek, Karayolları 15.Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, Kastamonu Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Murat Ulukulu ile kurula üye kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı.
 
Valimiz Sayın Yaşar Karadeniz Konuşmasında; ” Trafik kuralları diğer kanunlardan yapısı itibariyle biraz farklıdır. Genelde kanunlar ülkenin ulusal mevzuatının bir parçasıdır. Her ülke kendi ihtiyaçlarına göre, kendi yasaları çerçevesini belirler ve onu uygular. Karayolları trafik kanunlarına baktığımızda belirtilmiş olan hükümlerin birçoğu aslında sadece Türkiye’de değil Dünya’da uygulanan stantlarla göre yapılmıştır ve bunlar gelişi güzel yapılmış kurallar değil hepsi belli bir birikimin, belli tecrübenin ve bunların neticesindeki çalışmaların bütün dünyada kabul görmüş şeklidir. Dolayısıyla kurallara uyulması halinde trafik kazalarındaki kayıp sayısının çok çok daha altına düşürmek bizim elimizde. Bir başka boyutta anne babanın vereceği eğitim, okul döneminde okulun vereceği eğitim, sürücü kurslarının eğitimi önemli. Tüm bu aşamalarda ki eğitim çalışmalarında sağlıklı yürütmekte, kesintisiz trafik denetimlerinin yapılması da bu mücadelenin bir parçasıdır. “dedi ve emniyet kemerinin önemine değinerek alınması gereken tedbirler konusunda kurum yetkililerine talimatlarda bulundu.
 
İl Emniyet Müdürlüğü ve Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından Kastamonu’da Trafik Güvenliği ’ne yönelik gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili sunum yapıldı. Toplantı, Kurul üyelerinin de gündem maddeleri hakkında görüşlerinin alınmasının ardından sona erdi.