VALİ YAŞAR KARADENİZ, ŞENPAZAR İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ

Vali Yaşar Karadeniz, 26.12.2018 tarihinde Şenpazar ilçesini ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Vali Yaşar Karadeniz, Şenpazar Kaymakamı Orhan Yalınız, Şenpazar Belediye Başkanı Cem Çınar, Cide Belediye Başkanı Nejdet Demir, Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, Milli Parklar Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, Şenpazar Ak Parti İlçe Başkanı Kamil Tunç, Cide Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Ergün, Cide İl Genel Meclis Üyesi Mevlüt Ersin, Şenpazar İlçe Genel Meclis Üyesi Yavuz Özden ve daire amirleri tarafından karşılandı.
 
İlçe Kaymakamdan ilçenin genel durumu hakkında bilgi alan Vali Karadeniz, daha sonra Şenpazar Belediye Başkanlığı’nı ziyaret ederek, Belediye Başkanı Cem Çınar’dan ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
Vali Karadeniz, ziyaretlerinin ardından beraberindekilerle birlikte Kızılcasu Kamp Alanını ziyaret etti.
 
Doğal güzellikleri ve manzarası ile muhteşem bir yer olan Kızılcasu Kamp alanının Kastamonu Turizmine büyük bir katkısı olmuştur diyen Valimiz Sayın Yaşar Karadeniz,” Son iki yıldır Doğa Koruma ve Milli Parklar Sinop Bölge Müdürlüğü buraya 4 buçuk milyon liralık güzel bir yatırım yaptı ve bu yatırımların içinde 13 tane bungalov ve iki tane ana hizmet binasının bulunduğu çadırlı, karavanlı bir kamp alanı oluşturuldu. Yine buraya Şenpazar’dan ulaşımı sağlayan yolun yapımında da çok büyük aşamalar kat edildi. Ve şu anda ulaşım konusunda da sıkıntı bitti diyebileceğimiz noktaya geldi. Kuşkusuz yine yolla ilgili yatırımlar devam edecek. Ben buranın özellikle tabiatı seven insanlarımız için Türkiye’nin cazibe noktası olacağını düşünüyorum. Kızılcasu İlimizin zaten iddialı olduğu Doğa Turizminde önemli bir yeri olacaktır. Bu bakımdan yapılan tesis hem Kastamonu Turizmine büyük bir katkı olmuştur hem de içinde bulunduğumuz Küre Dağları Milli Parkı yeni bir tesis daha kazanmıştır. Şenpazar ilçemiz,” turizm de bende varım” diyen ilçelerimizin arasına katılmıştır ve Küre Dağları Milli Parkları da önemli bir değer kazanmıştır.  Şenpazar ilçemize, İlimize hayırlı uğurlu olsun “ dedi.
 
Vali Karadeniz, Kızılcasu Kamp Alanın inceleyerek yetkililerden bilgi alarak İlçe Jandarma Komutanlığını, Şenpazar 38 No’lu Aile Sağlığı Merkezi ve İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek ilçeden ayrıldı.