ERÜ, THE 2017asya Üniversiteleri Sıralamasında en iyi 250'de

Dünyanın en itibarlı üniversite derecelendirme organizasyonlarından biri olan Times Higher Education (THE) 2017Asya Üniversiteleri Sıralaması açıklandı.2015 yılına ait kurumsal veriler dikkate alınarak gerçekleştirilen THE Asya 2017 sıralamasında...

Dünyanın en itibarlı üniversite derecelendirme organizasyonlarından biri olan Times Higher Education (THE) 2017Asya Üniversiteleri Sıralaması açıklandı.

2015 yılına ait kurumsal veriler dikkate alınarak gerçekleştirilen THE Asya 2017 sıralamasında Türkiye’den 17 üniversite en iyi 300 Asya üniversitesi arasında yer aldı. Bu sonuçlara göre, ERÜ en iyi 201-250 üniversite aralığında sıralanarak önemli bir başarı göstererek, Türkiye üniversiteleri arasında 11, devlet üniversiteleri arasında ise 7’nci sırada yerini buldu.

Güney Kore’de Ulsan Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen THE Asya Üniversiteleri 2017 Zirvesinde farklı ülkelerden dünyanın en önde gelen üniversitelerin yöneticileri ve temsilcilerinin katılımı ile üniversitelerde araştırma işbirliklerinin yönetimi, girişimciliğin teşvik edilmesi, üniversite-sanayi işbirliği ve sıralamaların araştırma işbirliklerine katkısı gibi konularda konuşmalar ve paneller düzenlendi.

THE Sıralama sistemi editörü Phil Baty, Türkiye üniversitelerinin sıralamadaki başarısı ile ilgili yaptığı değerlendirmelere dair şunları söyledi:

“Asya üniversiteleri sıralamasında geçen yıl Türkiye’den 11 üniversite yer alırken bu yıl sayının 17’ye çıkması çok önemli bir gelişmedir. Birçok üniversitenin puan değerinde de artışlar olmasına rağmen bazı üniversitelerin sıralamalarda yer kaybetmesi, rekabetin giderek artmakta olduğunu göstermektedir. Genel olarak, Asya’nın en iyi 300 üniversitesi sıralamasından kıtanın ne kadar dinamik, çeşitlilik arz eden ve rekabetçi bir yükseköğretim bölgesi olduğu görülmektedir. Türkiye bu gelişimin önemli bir parçasıdır ve geride kalmamayı başarmalıdır.”

THE Sıralama Sistemi nedir?

THE Sıralama Sistemi, Asya üniversitelerini, dünya üniversiteleri sıralamasında kullandığı Öğretim, Araştırma, Atıflar, Endüstri Geliri ve Uluslararası Görünürlük olmak üzere 5 ana başlıkta 13 göstergeye göre derecelendirmekte olup, toplam puan belirlenirken Öğretim yüzde 25, Araştırma ve Atıflar yüzde 30, Endüstri Geliri ve Uluslararası Görünürlük ise yüzde 7,5 oranında ağırlığa sahip bulunmaktadır.