KENTSEL DÖNÜŞÜME DİRENİYOR !

Türkiye son 10 yılda kentsel dönüşüm projelerinde önemli mesafeler kat ederken, Karaman'da Hamidiye mahallesinde bulunan eski sanayi dükkanlarının akıbeti bilinmiyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜME DİRENİYOR !

Dönemin eski Bakanlarından Ak Parti’li Karaman Milletvekillerinden Lütfi Elvan’ın bu alan için “Mezbelelik görünümden çıkaracağız” söylemleri geçen yıllar itibarı ile değer bulmadı.

Şehirleşme alanında kentin merkezi konumundaki eski sanayi sitesi alanı ve Verem Savaş Dispanseri karşısındaki sanayi sitelerinin acilen istimlak edilmesi halinde kentsel dönüşüm kapsamında projelendirilmesi ve yeni çevre düzenlemesi ile birlikte modern binalar ve modern işyerlerinin açılması hem bu bölgenin çirkin görünümünü yok etmesi hem de şehre güzellik katarak bu bölgedeki iş merkezleri ile işyeri sayılarının da artmasına sebep olacak.

Eski sanayi sitesinin şehrin ortasında mezbelelik bir hale dönüşmesi, bu durumun Karaman’da şehrin gelişimini olumsuz etkiliyor. Karaman’ın kalkınması ve güzelleşmesi adına ilgili çalışmaların başlatılması halinde, bu bölgenin Belediye nezaretinde çalışmaların yürütülerek cazibe merkezine dönüşmesi hiç de zor olmayacaktır.


 


kentsel dönüşüm karaman haber belediye çevre i̇mar i̇stimlak