KIBRIS'TA KAZA YAPAN KARAMANLI HASTA AMBULANS UÇAKLA GETİRİLDİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Hasta, Ambulans Uçakla Türkiye'ye Getirildi - AK Parti İl Başkanı ve Milletvekilleri Hızlı Müdahaleyle Sorunu çözdü.

Trafik Kazasında Yaralanan Karamanlı Hasta, Türkiye Sağlık Bakanlığı'nın Ambulans Uçağı İle Konya Şehir Hastanesi'ne Sevk Edildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde meydana gelen bir trafik kazasında yaralanan ve tedavi için Lefkoşa Hastanesi'ne sevk edilen Gülsüm Çalışkan, uzun süre ameliyat malzemesi eksikliği nedeniyle tedavi edilemedi. Hareket kabiliyetini kısıtlayan boyun kırığıyla mücadele eden hasta, tam 8 gün boyunca sevk işlemlerinin gecikmesi ile çaresizlik içinde beklemek zorunda kaldı. Ancak, AK Parti Karaman İl Başkanı ve Milletvekilleri durumu öğrendiklerinde hızlı bir şekilde harekete geçtiler ve Türkiye Sağlık Bakanlığı ile işbirliği sağlayarak acil bir çözüm buldular.

Hasta ve yakınlarının durumunu öğrenen AK Parti Karaman İl Başkanı ve Milletvekilleri, Gülsüm Çalışkan'ın tedavi sürecine destek olmak amacıyla Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçti. Büyük bir özveriyle çalışmalarını yürüten AK Parti yetkilileri, Türkiye'deki sağlık kuruluşlarıyla koordinasyon içinde hareket ederek acil bir ambulans uçak sevkıyatı düzenlediler.

AK Parti Tanıtım Medya Birimi tarafından yapılan açıklamada, "Karaman İl Başkanımız ve Milletvekillerimiz hasta yakınları bize ulaştığında hızlı bir şekilde çalışmalarımıza başlayıp Sağlık Bakanlığımız ile bağlantılarımızı kurduk. Böyle güzel ve hayırlı işlere vesile olmak bizi hem duygulandırıyor hem de gururlandırıyor." denildi.

Ayrıca açıklamada, "Daha önce sağlık kuruluşlarında rehin kalan, ücret ödemedi diye cenazesi teslim edilmeyen bir devletten, yurt dışından Türkiye'ye ambulans uçakla sevk edilir duruma geldik. Bu, AK Parti iktidarının ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın azmi ile yapılan devrim niteliğinde bir gelişim. Bundan dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'a, Sağlık Bakanımız Fahrettin KOCA'ya ve bu süreci yöneten bütün kurum amirlerimize çok çok teşekkür ediyoruz. Mutlu bir son, inşallah Gülsüm Hanım en kısa sürede sağlığına kavuşur." ifadelerine yer verildi.

Karamanlı hasta Gülsüm Çalışkan, Türkiye Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağıyla özel olarak donatılmış Konya Şehir Hastanesi'ne nakledildi. Yapılan bu hummalı çaba, hasta ve yakınlarının yüreklerine umut aşıladı ve acil tıbbi müdahaleye ulaşmasını sağladı.

Bu olay, AK Parti'nin sağlık alanındaki çabalarının ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ın liderliğindeki yönetiminin, vatandaşların sağlık hizmetlerine ulaşma konusundaki kararlılığının bir göstergesi olarak kayda geçti. Tedavi edilen Gülsüm Çalışkan'ın en kısa sürede sağlığına kavuşması ve hayata dönmesi, herkesi sevince boğdu.






karaman haber karaman habercisi karaman haber gündem karaman haber larende karaman haber - son dakika