KIRIKKALELİ KADINLAR ÜRETİYOR AMERİKA'YA SATILIYOR

Kırıkkaleli Kadınlar Üretiyor Amerika'ya Satılıyor

Mahalle konakları Kırıkkaleli kadınların kazanç kapısı olmaya devam ediyor. Kadınların Mahalle Konaklarında ürettikleri bez bebeklere Amerika’dan talip çıktı. İlk etapta alınan 2 bin sipariş bebek için kadınlar hummalı şekilde çalışıyor.
Konaklar Umut Oldu
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın ev kadınlarının ekonomiye kazanılması yönünde büyük önem verdiği Mahalle Konakları ev kadınlarının umudu oluyor. Kırıkkale’nin farklı mahallerine Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın girişimleriyle KOP ortaklığında yapılan Mahalle Konakları kadınların umudu oluyor. Kadınların Mahalle konaklarında düzenlenen meslek edindirme kurslarında ürettikleri bez bebeklere Amerika’dan talip çıktı. Türkiye’nin bir çok noktasından numune alan bir firma Kırıkkaleli kadınların göz nuru dökerek tamamen el emeği ile yaptığı bez bebekleri beğenerek Amerika’ya göndermeye başladı. Kadınların ürettiği bez bebeklerden ilk parti Amerika’ya yönlendirildi.
Kırıkkale’nin Ürünleri Beğenildi
Kırıkkale Belediyesi Ev Konakları Koordinatörü Nezahat Bakır, kadınlarımızın meslek edinmelerini sağlayacak kursları düzenlediklerini belirterek “Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı’nın desteği ve himayesinde Kırıkkaleli kadınlarımızın talepleri doğrultusunda Mahalle Konaklarımızda kurslar açıyoruz. Bu kurslara talep gören ürünler üretiliyor. Bizlere Halk Eğitim Müdürüğümüzden usta eğiticilerden de destek alıyoruz. Bez bebeklerimizi Amerika’da yaşayan vatandaşlarımız çok beğendiler, sipariş vermek istediler ve Kırıkkaleli kadınların ürettiği bez bebekler Amerika’ya gönderiyoruz” dedi.



“Çocuklarımın eksiklerini alabiliyorum”
Kursiyerler kendilerine imkan tanıyan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’ya teşekkür ederek “Kırıkkale’de ürettiklerimizi Amerika’ya satıyoruz, hiç hayal etmediğimiz bir durumdu. Ürettiğimiz ürünleri satarak elde ettiğimiz kazanç sayesine çocuklarımızın eksikliği alabiliyorum. Budurum bizi ayrıca mutlu ediyor. Kurslara her geldiğimizde farklı şeyler öğreniyoruz. Bizlere böyle bir imkan sağlayan Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı’ya teşekkür ediyoruz”dediler. 
 

kırıkkale üniversitesi kırıkkale kırıkkale hava durumu kırıkkale haber kırıkkale nöbetçi eczane