Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü Düzenlendi

Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor' temasıyla 'Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü' düzenlendi.

Cacabey Meydanından başlayıp Şehit Hava Pilot Astsubay Cavuş Ahmet Tozluklu Şehitliğine kadar devam yürüyüşe Valimiz Sayın İbrahim Akın, Milletvekilimiz Metin İlhan, Belediye Başkan Yardımcısı Emre Şahinci, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Ağır Ceza Reisi Hüseyin Sabuncuoğlu, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, Gençlik ve Spor İl Müdürü Faruk Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, daire müdürleri, siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşu il temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
“Gençlik Şühedanın İzinde” sloganıyla düzenlenen yürüyüşün ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Sarıkamış Şehitlerinin ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de anıldığını belirten Valimiz Sayın İbrahim Akın, Sarıkamış’ta şehit olan binlerce vatan evladını yâd etmek için yürüdüklerini söyledi.
 
Yürüyüşün amacının Sarıkamış olayını genç zihinlerde canlı tutmak ve gençlerimize unutturmamak olduğunu söyleyen Valimiz Sayın İbrahim Akın, “1. Dünya Savaşı’nda Ruslar tarafından işgal edilen topraklarımızı tekrar kurtarmak üzere Enver Paşa komitesinde kar, kış, ayaz demeden yola düşen 90 bin vatan evladı Allahu Ekber Dağlarında olumsuz hava şartlarında donarak şehadet şerbetini içmişlerdir. Bugün bizler de  vatanımızın birliği, bütünlüğü için canlarını feda eden Sarıkamışta şehit olan kahraman yiğitlerimizi anmak için toplandık. Bu vesileyle, Sarıkamış şehitlerimizi ve bütün şehitleri rahmetle ve saygıyla anıyoruz.” şeklinde konuştu.
 
Katılımcıların ellerinde Türk Bayraklarını sallayarak marşlar söylediği anma yürüyüşü, şehitlikteki Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Mehmet Yaman’ın yaptığı duadın ardından Valimiz Sayın İbrahim Akın ve beraberindeki protokolün şehit kabirlerini ziyaret etmesi ile sona erdi.