Sayın Valimizin "Çalışan Gazeteciler Günü" Mesajı

Basın mensuplarına sosyal ve ekonomik haklar sağlayan 212 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarih olan 10 Ocak 1961 tarihi ülkemizde 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak kabul edilmiştir. Bu anlamlı gün dolayısıyla şahsım adına gazetecilik mesleğine emek veren tüm basın çalışanlarının gününü içtenlikle kutluyorum.

Demokrasimizin gelişmesinde ve sorunsuz bir toplum oluşturulmasında önemli bir paya sahip olan gazetecilik mesleği, vatandaşlarımızı her konuda bilgilendirmesi, bilinçlendirmesi ve toplumsal sorunları dile getirerek kamuoyu oluşturulmasında da önemli bir rol üstlenmektedir. Özellikle son yıllarda iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmelere paralel olarak internet ve sosyal medyadaki etkinliğini arttıran basınımız, ülke ve dünya gündeminde yaşanan gelişmelerden vatandaşlarımızı an be an haberdar etmekte ve anında geri dönüşler alabilmektedir.  
 
         Son yıllarda ülkemizin bulunduğu coğrafyada tüm dünyayı yakından ilgilendiren önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Gündemin çok hızlı değiştiği ülkemizde gazetecilerimizin kamuoyuna haber servis ederken milletimizin menfaatleri doğrultusunda doğru, tarafsız, hak ve özgürlükleri gözeterek yayın yapması büyük önem taşımaktadır. İnanıyorum ki gazetecililerimiz, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da basın meslek ilkeleri doğrultusunda mesleğini icra edecek, toplumun sesi ve vicdanı olma yolundaki gayretlerini sürdüreceklerdir. 
 
         Bu duygularla, vatandaşlarımızın haber alma ihtiyacını karşılayan başta yerel basınımız olmak üzere tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, tüm gazetecilerimize görevlerinde kolaylıklar diliyorum.