Valimiz Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Valimiz Sayın İbrahim Akın, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla dün Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği yemekte, bugün de Gazeteciler, Radyocular ve Televizyoncular Cemiyeti Kırşehir başkanlığı tarafından organize edilen kahvaltıda ilimiz basın çalışanları ile bir araya geldi.

09 Ocak akşamı Ağalar Konağında düzenlenen yemeğe Valimiz Sayın İbrahim Akın’ın yanı sıra Milletvekilimiz Metin İlhan, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, il basın kurum müdürleri ile ilimiz yerel basın kuruluşları sahipleri, ajans temsilcileri ve çok sayıda basın çalışanı katıldı.
 
Programda bir konuşma yapan Valimiz Sayın İbrahim Akın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen programda ilimiz basın mensuplarıyla bir arada bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.
 
Gazetecilik mesleğinin, demokrasimizin gelişmesinde ve sorunsuz bir toplum oluşturulmasında önemli bir paya sahip olduğunu belirten Valimiz Sayın İbrahim Akın, “Basın mensuplarına sosyal ve ekonomik haklar sağlayan 212 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarih olan 10 Ocak 1961 tarihi ülkemizde “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilmiştir. Bu anlamlı gün dolayısıyla gazetecilik mesleğine emek veren tüm basın çalışanlarının gününü içtenlikle kutluyorum. Basınımız bulunduğu yerde halkın gözü kulağıdır. Basın mensuplarımız, toplumun talep ve sorunlarını ilgili mercilere ileterek önemli bir mesleği yerine getirmektedirler. Bizler de sizlerin haberlerinizde veya yazılarınızda dile getirdiğiniz hususları yakından takip ediyor, inceleyip değerlendiriyoruz. Bütün arkadaşlarımız, zor bir meslek olan gazetecilik görevlerini en iyi şekilde ifa etme gayretindeler. Basın mensubu arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.
 
Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Turpçu da konuşmasında; “Gazeteci, şehrimizin konuşan dilidir. Dolayısıyla, gazeteci arkadaşlarımız adeta kamu görevi yapmaktadır. Gece-gündüz, sıcak-soğuk demeden çalışıp haber peşinde koşarak kamuoyunu gelişmelerden ve yaşanan olaylardan bilgilendiren gazeteci ve televizyoncu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.