İzmit'in en büyük mahalle konağı hizmete açıldı

İzmit Belediyesi tarafından şehre kazandırılan İzmit'in en büyük konağı düzenlenen törenle hizmete açıldı.Yaklaşık 1 milyon lira harcanarak yaptırılan ve İzmit'in en büyük mahalle konağı olma özelliğine sahip Topçular'daki...

İzmit Belediyesi tarafından şehre kazandırılan İzmit’in en büyük konağı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yaklaşık 1 milyon lira harcanarak yaptırılan ve İzmit’in en büyük mahalle konağı olma özelliğine sahip Topçular’daki konağın açılışına İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın yanı sıra, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, belediye meclis üyeleri, KOTO Başkanı Necmi Bulut, sivil toplum örgüt temsilcileri, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş, Topçular Muhtarı Nazhanım Yazar, Mardin Kızıltepe’den gelen muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Toplam inşaat alanı 600 metrekare olan ve 3 kattan oluşan konakta muhtarlık, mescit, emekli salonu, kadınlar ve gençler için sosyal alan, kafeterya yer alıyor.

Konak açılışında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, “Bu tesisler mahalle kültürümüze yönelik yapılan bu hizmetler kültürel ve toplumsal hayatımız açısından son derece önemlidir. Geleneklerimize ve tarihimize baktığımız zaman mahalle kültürümüze değer verildiğini görürüz. Türk- İslam medeniyeti diğer toplumların aksine mahalle kültürünü esas alan değerler üzerine inşa edilmiştir” dedi.

Açılış töreni öncesinde konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ise , “Topçular mahallemize şehrimizin en güzel ve en büyük konaklarını yapıyoruz. Yurdun her köşesi bizim memleketimiz, bizim insanımız. Nerede olursa olsun hepimiz kardeşiz. Bizim için herkes birinci sınıf insandır. Biz asırlardır hep omuz omuza olduk. Malazgirt’te olduk, Çanakkale’de olduk, Kurtuluş Savaşında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bizi kimse parçalayamaz, birbirimize düşürmez. Bizler et tırnak gibiyiz. Cumhurbaşkanımızın gösterdiği yolda ilerlemeye devam edeceğiz. Ülkemiz üzerine oynanmak istenen oyunları dün olduğu gibi bugün de yarın da bozmaya devam edeceğiz. Yeter ki birliğimizi, dirliğimizi bozmayalım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından konağın açılışı yapıldı.