Milletvekili Hürriyet partililerle buluştu

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Kocaeli İl Başkanlığında bir araya geldiği partililere referandum hakkında bilgiler verdi.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Kocaeli İl Başkanlığında bir araya geldiği partililere referandum hakkında bilgiler verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, partisinin il binasında basın açıklaması yaptı. İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın da katıldığı basın açıklamasında referandum ile ilgili açıklamalarda bulunan Hürriyet, “Bu yeni anayasa ile Türkiye’nin neler kazanacağını, neler kaybedeceğini anlatmak için sık sık basın açıklaması yapacağız. Bugün iktidar partisi mensuplarının ‘hayır’ diyenleri sürekli olarak terörist ilan ettiği bir süreç yaşıyoruz. Biz de günlerdir böyle bir yaklaşımın doğru olmadığını anlatmaya çalışıyoruz. Eğer herkes ‘evet’ diyecekse o zaman sandık koymanın ne anlamı var” dedi.

Türkiye’de yaşanan olaylar nedeniyle ‘hayır’ diyeceklerini belirten Hürriyet, “Tüm milletimizden isteğimiz bu anayasayı okusun, bilsin, dinlesin. Başkanlık bütün sorunlara çare midir diye düşünsün. Gerçekten kendi sorunlarına çözüm görüyorsa evet desin. Ama sırf birini seviyor, bir partiyi seviyor diye evet diyecekse geçmişte olduğu gibi bedelini ülkemiz öder. Tek taşla duvar olmaz, tek kanatla kuş uçmaz. Koskoca devlet tek bir kişiye bırakılamaz. Bırakılırsa sonuçları hepimiz için ağır olur. Bir hukukçu olarak kaygılıyım. Ben de ülkemin geleceği ile ilgili endişe ediyorum. Ben de evladımın geleceğinden, onlara nasıl bir ülke bırakacağız diye endişe ediyorum. Tek adam şaşar, millet şaşmaz. Eğer bu anayasa gerçekten iyi bir şey olsa ve tüm sorunlarımızı çözecek olsa biz niye hayır diyelim? 80 milyonluk ülkeyi tek kişiye teslim etmek dipsiz bir kuyuya girmektir. Bu yüzden milletimizin elini vicdanına koymasını ve öyle oyunu kullanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.