Akşehir Belediyesi kilitli taş çalışmalarını sürdürüyor

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, Büyükşehir Yasası ile ilçenin mahallesi haline gelen eski köy ve kasabalarda yol ve kaldırım çalışmalarını sürdürüyor.Akşehir'de yaşanan yoğun kış şartlarının ardından havaların ısınmasıyla...

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi, Büyükşehir Yasası ile ilçenin mahallesi haline gelen eski köy ve kasabalarda yol ve kaldırım çalışmalarını sürdürüyor.

Akşehir’de yaşanan yoğun kış şartlarının ardından havaların ısınmasıyla birlikte belediye ekipleri merkez mahalleler ile diğer mahallelerdeki çalışmalarını sürdürüyor. İlçe merkezindeki çalışmalara ilaveten 6360 sayılı Büyükşehir Yasası ile Akşehir’in mahallesi haline gelen eski köy ve kasabalarda da Akşehir Belediyesince yol ve kaldırım tamiratları tüm hızıyla sürüyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “İlçemizde son 56 yılın en yoğun kar yağışı yaşanmış ve bu çetin kış şartlarında bozulan mahalle yollarımızda yama ve beton parke tamiratlarına başlamıştır. Bu mahallerimize ayrıca Konya Büyükşehir Belediyesince gönderilen ilk etapta 20 bin metrekare beton parke yol yapım işine başlanmış olup ilerleyen süreçte Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla bu mahalle yollarının büyük ölçüde beton parke yolları tamamlanmış olacaktır. Önümüzdeki yıl ise tüm mahallelerimizin bütün yolları beton parke kaplanacaktır” diye konuştu.