Başkan Altay: "17 Nisan'da yeni bir Türkiye'ye uyanacağız"

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu'da görev yapan mahalle muhtarıyla bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye'nin geleceği için önemli olduğunu söyleyen Başkan Altay, '17...

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu’da görev yapan mahalle muhtarıyla bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye’nin geleceği için önemli olduğunu söyleyen Başkan Altay, “17 Nisan’da yeni bir Türkiye’ye uyanacağız” dedi.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belli periyotlarla düzenlenen muhtar buluşmalarına devam ediyor. Selçuklu’daki hizmet standartlarının konuşulduğu toplantıların bu sefer ki konusu 16 Nisan Referandumu oldu. Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu ile AK Parti İlçe Teşkilatı yönetim kurulu üyeleri katıldı.

16 Nisan Referandumu öncesi AK Parti teşkilatları olarak sahalara indiklerini ifade eden AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, “Bu partilerin tercih edildiği bir seçim olmayacak. Ülkenin, belki de geleceğini belirleyecek bir üslup tercihi, bir yöntem tercihi olacak. Aslında bu seçim ile bu ülkenin daha iyi ve daha rahat yönetilebilmesi için vatandaşlarımızın tercih ettiği insanların ülkeyi daha rahat yönetebilmelerini sağlayan bir mantığı oylayacağız. Yakın siyasi tarihimizi incelediğimiz zaman ülkemizin her zaman tek iktidar dönemlerinde mesafe kat ettiğini görürüz. Adnan Menderes’le başlayan bu kalkınma süreçleri Turgut Özal, Necmettin Erbakan ve 2002 yılından bu yana da Recep Tayyip Erdoğan ile devam etti” dedi.

Sadece 2014 yılından bu yana ülkede 5 seçim atlatıldığını söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Biz artık seçimlerle uğraşmak istemiyoruz, bu sistem geldiğinde biliyoruz ki Türkiye’de artık iki tane seçim olacak; biri yerel seçimler, diğeri de Cumhurbaşkanlığı ve meclis seçimi. Millet de devlet de bu seçimlerle uğraşmaktan kurtulacak” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı sistemi ile Türkiye istikrarlı bir döneme kavuşacak diyen Başkan Altay, “Yeni sistemle ilgili en çok gelen sorulardan biri de vekil sayısının 550’den neden 600’e çıktığı. Yok şu kadar vekil daha geliyormuş da şu kadar daha masraf olacakmış. Anayasa kitapçığından dolayı milletin uğradığı zarar 50 milyar dolar. Kaç milyon vekile maaş ödenirdi. Denizi geçip derede boğulmanın bir anlamı yok. Temsille ilgili bir düzenlemeye gidildi. Nüfusumuz çok arttı ve kişi başına düşen vekil sayısı ile bir düzenleme yapıldı. Diğer konu 18 yaşında milletvekili mi olunur? Zannediliyor ki tüm meclis 18 yaşında olacak. Bunlar 25 yaşında vekilli mi olunur da demişlerdi. 25 yaşında vekil oldu arkadaşlarımız ve paşalar gibi vekillik yaptılar. Adı üstünde zaten milletin meclisi, millet 18 yaşında oy kullanıyor dolayısıyla 18 yaşında da vekillerin orada temsil edilmesinde herhangi bir mahsur yok. Yeter ki temsil kabiliyetleri olsun, yeter ki memlekete katkı sağlasınlar” dedi.

“Selçuklu’da çok yüksek bir oy alacağımıza inanıyorum”

Bu referandumdan ‘Evet’ çıkacak ve ülke bir düzlüğe çıkacak diyen Başkan Altay, “Sadece siyasi parti olarak bizim sorumluluğumuz değil, burada bütün vatandaşlarımıza bir görev düşüyor. Bunu biz söylediğimiz zaman siyasal bir söylem gibi oluyor. Bu hepimizin geleceği için, hepimizin çocukları için önemli bir konu. Hepimiz sahada çalışmak zorundayız, bütün muhtarlarımızdan bu konuda fedakarlık istiyoruz. Biz partiye oy istemiyoruz, Türkiye’nin geleceğine oy istiyoruz. Eğer güçlü bir Türkiye istiyorsak, bölgesinde söz sahibi bir ülke istiyorsak, mazlumlara elini uzatabilen bir Türkiye istiyorsak referandum için hepimiz çalışmalıyız. Biz dünyanın nereye gittiğini görüyoruz, ülkemizi nereye götüreceğimizi biliyoruz, bu bilinçteyiz. Hiçbir kafa karıştırmaya mahal vermemek lazım. İnşallah hep birlikte gayret edeceğiz, Selçuklu olarak çok yüksek bir oy alacağımıza inanıyorum. Sefere çıkmak bizden zafer Allah’tan. Biz görevimizi yapacağız, 16 Nisan akşamı gönül rahatlığı ile sandıkları kapatacağız, biz üzerimize düşeni yaptık takdir Allah’ın diyeceğiz. İnşallah 17’sinde yeni bir Türkiye’ye uyanacağız” diye konuştu.

Çok önemli bir süreçten geçildiğini ifade eden Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu ise, “16 Nisan referandumu basit bir seçim değil, bizler için, geleceğimiz için önemli bir seçim. Selçuklu Muhtarlar Derneği olarak, güçlü bir Türkiye için reisimizi destekliyor ve ‘Evet’ diyoruz” dedi.