Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya'daki "Geleceğe Nefes" Programına Canlı Bağlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Geleceğe Nefes' projesi kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımı ile Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen fidan dikim törenine canlı bağlantı yaptı. Bakan Varank, Konya'da yıl sonuna kadar dikilecek fidan sayısını 3 milyona çıkarmayı hedeflediklerini belirtirken; Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, 'Konya'ya da bu yakışır' dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Geleceğe Nefes” Projesi kapsamında 81 ilde gerçekleştirilen 11 milyon fidan dikimi etkinliğine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Konya’dan katıldı.

Konya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ağaçlandırma sahasında 1111 fidan saat 11.11'de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla düzenlenen törenle toprakla buluşturuldu. Alandaki ilk fidanı diken Bakan Varank, ardından fidanlara can suyu verdi.

HEDEFİMİZ ZÜMRÜT YEŞİLİ BİR TÜRKİYE FOTOĞRAFI ORTAYA ÇIKARMAKTIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Ankara'da gerçekleştirilen programdan Konya’daki programa canlı bağlandı. Bakan Varank, kampanyanın Konya ayağıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi vererek, Konya’da yıl sonuna kadar dikilecek fidan sayısını 3 milyona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Bunun üzerine “Konya'ya da bu yakışır” değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “11 milyon fidanı ve ağacı geleceğe nefes olması ümidiyle toprakla buluşturuyoruz. Hedefimiz zümrüt yeşili bir Türkiye fotoğrafı ortaya çıkarmaktır. Sevgisini bir seferberlik haline dönüştüren fidan dikimini bir millet meselesi olarak gören aziz milletime şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, törende yaptığı konuşmada, “Sanayinin teknolojik dönüşümü kadar çevre dönüşümünü de önemsiyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızı Yeşil OSB vizyonumuzla yürütüyoruz. Mevcut OSB'lerin çevreye duyarlı ve kaynak verimliliği yüksek eko-endüstriyel parklara dönüştürülmesini, yeni inşa edilecek sanayi bölgelerinin de bu vizyonla tasarlanmasını amaçlıyoruz” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ise, “Biz bugüne kadar dünyada diktiğimiz fidanlar bakımından 3'üncü sıradayız. Fidan dikme ve orman sayısını artıran ülkeler arasında dünyada üçüncüyüz. 17 yıllık AK Parti iktidarımız döneminde doğaya ve çevreye sözde değil özde sahip çıktık” diye konuştu.

Programa; Konya Valisi Cüneyit Orhan AK Parti Konya Milletvekilleri Gülay Samancı ve Selman Özboyacı, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu ve Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, rektörler ve çok sayıda davetli katıldı.