Konya'da 12. Geleneksel Konyalılar İftar Buluşması yapıldı

KONYA - Konyalı yöneticiler ile Ankara'daki Konyalı yöneticiler ve bürokratların buluştuğu programda konuşan MÜSAİD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, her sene Ramazan ayında bereketli iftar sofraları vesilesiyle birlikte Konya olmanın güzelliğini hep birlikte yaşadıklarını söyledi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Konya Şubesi, Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası tarafından 12. Geleneksel Konyalılar İftar Buluşması Konya’da yapıldı.

e karaman haber sitesinin edindiği bilgiye göre, Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşaviriler Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek, Birlikte Konya’yız ilkesiyle hazırladıkları 12. geleneksel iftar yemeğine katılanlara teşekkür etti.

KONYA’NIN HER ALANDA EN BAŞA OYNAMASI GEREKİR

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’ya eğitimde, sanayide, sağlıkta, yaşanabilir şehir kavramında ve daha nice farklı alanlarda en başa oynamasının yakışacağını belirtti.

Anadolu coğrafyasında Türk-İslam medeniyetinin ilk merkezinin Konya olduğunu ve şehirler açısından bu toprakların vatan kılınmasındaki en önemli unsurun yine Konya olduğunu söyleyen Başkan Akyürek, Konya’yı geçmişi kadar görkemli bir geleceğe hazırlamanın bütün kurum ve kuruluşların görevi olduğunu dile getirdi.

Programa katkı sağlayan herkese teşekkür eden Başkan Akyürek, 12 yıldır “Birlikte Konya’yız” sloganının bereketini her zaman yaşadıklarını, kurumlar arası iletişimin güzel bir işbirliği içinde devam ettiğini söyledi. Konya’nın 13 yılda çok mesafe aldığını vurgulayan Başkan Akyürek, “Konya dışında olan hemşerilerimizin gurur duyacağı bir şehir oluşturma konusundaki bütün kuruluşlarımızla çabalarımız devam edecek. Çünkü Konya misyonu olan bir şehir. Türkiye, Büyük Türkiye hedefine ulaşacaksa şehirlerimize çok önemli görevler düşüyor. Bu nokta en büyük görevlerden birisi de Konya’ya düşüyor. Çünkü temel burada. İnşallah çatıyı da buralar kuracaktır” dedi.

BİR GELENEĞİ BAŞLATACAK GÜCE SAHİP OLAN ŞEHİRLER FARKLIDIR

Programa katılan eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu ise, bir gelenek başlatmanın kolay ama sürdürmenin zor olduğunu belirterek, 12 yıldır düzenlenen programda emeği geçen herkesi tebrik etti.

Bir şehri başkent kılan temel meselenin ve diğer şehirlerden farkının bir geleneği başlatabilecek güce sahip olması olduğunu kaydeden Davutoğlu, “Saman alevi gibi başlayan ve devamı gelmeyen iddialı faaliyetler yerine kararlı, iyi planlanmış, doğru ilkelere oturtulmuş gelenekler inşa etmek büyük milletlerin ve büyük şehirlerin özellikleridir. Bir medeniyetin kurulması için üç prototip, üç rol modelin ortaya çıkması lazım. Birisi devlet ricali, emir prototipi. İkincisi helal rızk temelinde hareket eden iş adamı ve üçüncüsü de bunların ahlaki ilkelerini belirleyen ilim adamları. Aramızda bu üç prototipin de temsilcilerini görüyorum. İlim adamlarımız olan rektörlerimiz var. İş dünyası temsilcilerimiz var. Bürokratlarımız da devlet ricali olarak burada bulunuyorlar. 12 yıldır devam eden bu toplantılar hem birbirimizi tanıma toplantılarıdır hem bir muhasebe toplantısıdır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından programı düzenleyen oda başkanları Ahmet Davutoğlu’na tablo hediye etti.

İftara Konya Valisi Yakup Canbolat, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, AK Parti İl Başkanı Musa Arat, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, rektörler, oda başkanları, bürokratlar, iş adamları ve davetliler katıldı.

Konyalı