MEB Robot Yarışmasının açılış töreni yapıldı

Konya - Konya'da düzenlenen Mevlana temalı 11. Uluslararası MEB Robot Yarışmasının açılış töreni Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezinde düzenlenen yarışmanın açılışı Milli Eğitim Bakanı Yılmaz ve protokol mensuplarının kurdele kesimiyle başladı. Açılışın ardından Bakan Yılmaz, kurulan stantları gezerek, sergilenen buluşlarla ilgili bilgi aldı. Bakan Yılmaz, ülkelerin geleceğinin bilime, teknolojiye ve bilim insanlarına verdikleri önemle şekilleneceğini belirterek, “İnsan kaynağının en iyi şekilde değerlendirilmesi, bilim insanlarının yetiştirilmesi, bu alana ilgi duyan öğrencilerin desteklenmesi, bilgi ve tecrübe paylaşımına yönelik yarışmaların, bu tür etkinliklerin düzenlenmesi bilgi yolunda ülkemizin hedefe ulaşmasını sağlayacaktır” dedi.

ÖNCE HAYAL SONRA BULUŞ

Robot temasının da yavaş yavaş hayatımıza girdiğini söyleyen Bakan Yılmaz, “Teknolojide en büyük gelişim robot alanında gerçekleşmektedir. Bu alanda dün hayal edilen şeyler bugün birer birer gerçekleşiyor. Bu alandaki gelişmelere bir sınır koyabilmek de mümkün değildir. Önce hayal, sonra buluş. Bugün burada gerçekleştirilen bu etkinlikten de görüleceği üzere gerek ülkemize, gerekse dünyada güzel bir gelecek için hayal kuran birçok gencimiz var. Einstein ‘Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür, hayal gücü ise her yere’ diyor. Onun için hayal etmeyi hiçbir zaman bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

Konya Valisi Yakup Canbolat, “Bilim ve teknolojinin hayatın her alanında etkin bir şekilde kendini hissettirdiği günümüz dünyasında, kendilerini geleceğe güvenle taşıyan milletler, bilgiyi üreten, geliştiren ve yönetenlerdir” ifadelerini kullandı.

VİZYONUMUZA KATKI YAPACAK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Konya bir üniversiteler şehri, bir eğitim ve sanayii şehri. Bu yarışmanın teknoloji çağını yakalama çabasında olduğumuz süreçte Konyamıza ve ülkemiz vizyonuna katkı yapacağını düşünüyorum. 90’lı yıllarda büyük darbe yemiş olan mesleki ve teknik eğitim sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde artık hak ettiği konuma gelmiştir. Bu çalışmalar, bu yarışmalar mesleki ve teknik eğitimin de önemini arttırmaktadır. Bu nedenle de sanayimiz adına, gençlerimiz adına Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hükümetimize, milletvekillerimize teşekkür ediyorum. 11. Robot Yarışmasında dereceye girecek olan okullarımızı, öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Erol Arcaklıoğlu ile Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay’ın da hazır bulunduğu program robot yarışlarıyla devam etti. 12 kategoride gerçekleşen ve 3 gün devam edecek yarışlara Türkiye’den ve yurtdışından 3 binden fazla öğrenci ve öğretmen katılıyor.

robot