EMRE AY'DAN İLK SİNGLE ANILAR DÜŞTÜ PEŞİME TÜM DİGİTALLERDE YAYINDA !!!

Karadeniz Müziğinin Genç Nesil Temsilcileri Arasında Yer Almayı Başarabilen Emre AY Güçlü Sesi Ve Yorumuyla Kendinden Uzun Yıllar Söz Ettireceğe Benziyor.

Yıllardır Birçok Festival, Canlı Performans Ve Konserlerde Yer Almış Sanatçı Müzik Adına İlk Meyvelerini Vermeye Başladığı Bu Süreçte Söz/Müzik İlhan Yabantaş’ a Aranjesi Kendisine Ait Olan “Anılar Düştü Peşime” Adlı Özgün Eseri “Kınay Production” Etiketi İle Siz Değerli Dinleyicileriyle Buluşturuyor..

Aynı Zamanda Eserin Aranjesi Kendisine Ait Olan Emre AY Eserde Daha Önce Karadeniz Eserlerinde Pek Rastlamadığımız Batı Tarzdaki Elektronik Ritim Tekniklerini Kullanarak; Yan Flüt, Tulum Gibi Enstrümanlarla Süslediği Eseri Elektro Gitarın O Karadeniz’in Hırçın Dalgalarını Anlatan Yapısıyla Harmanlamış Olması Eserde Dikkatleri Çeken İlk Detaylar Olmayı Başarıyor..

Aslında Karadeniz Yerel Ağzı Özelliklerini Taşımayan Özgün Bir Eser Seçen Ama Finalde Sürpriz Bir Şekilde Karadeniz’in Simgesi Tulum İle Beraber Elektro Gitar Riffleri’ni Duyduğumuz Bu Şarkıyı Bir Karadeniz Türküsü Gibi Hissedip Seslendirdiğini Söyleyen Emre AY “Müzik Adına Yeni Tarzlar Yeni Arayışlar İçinde Olunması Gerektiğini Söylerken. Herkesçe Bilinen Modern Karadeniz Müziği Kurucusu Kazım Koyuncu’ yu Bu Şekilde Daha İyi Anlayabileceğimizi, Onun Yolunda Daha Yenilikçi Kendini Tekrarlamayan Ve Kendine Özgü Tarzlarla Cesur Adımlarla Daha Yenisi, Daha İyisi İçin Çalışmalıyız” Dedi.

Emre AY; Anılar Düştü Peşime, Kazım Koyuncu’ nun Bizlere Bıraktığı Müzikal Miras İle Başlayan Yılların Kattığı Müzikal Birikimin, Dostluğun, Fedakârlığın, Müzisyen Dostlarımın Ve Kayıt Aşamasında Desteğini Esirgemeyen Büyüklerimin Emeğinin Karşılık Bulduğu Bir Eser… Böyle Bir Eseri En Başta Duygularını Kaleme Alan Ve Bizlerle Buluşturan Sevgili Üstadım İlhan YABANTAŞ’a Sonsuz Teşekkürler…

EMRE AY

(17 Aralık 1993 - İstanbul/Ordu)
1993 Yılının Aralık Ayında İstanbul'da Dünya'ya Gelen Emre Ay'ın Profesyonel Anlamda
Müziğe Başladığı İlk Yıllar Aynı Zamanda Kamu Yönetimi Eğitimi Aldığı Kırklareli Üniversitesi’nde
Arkadaşlarıyla Birlikte Kurduğu Üniversitenin En Çok Ses Getiren Kulüplerinden Birisi Olmayı Başaran
KLÜ İz Bırakanlar Kulübü Müzik Topluluğu'nu Yönettiği Yıllara Denk Gelmekteydi. Yaptığı Müzik Tarzını
Tanımlarken Etnik Rock, Folk Müzik, Kavramlarını Sıkça Kullanan Emre Ay Özellikle Birkaç Farklı Müzik
Tarzıyla Sentezlediği Karadeniz Eserlerini ve Geçmişten Günümüze Gelebilmiş Nostaljik Eserleri
Dinleyicisiyle Buluşturmaya Devam Ediyor. Emre Ay İlk Adımlarını Atmaya Başladığı Bu Serüvende
Müzik Piyasasında Kendinden Uzun Yıllar Söz Ettireceğe Benziyor..

ANILAR DÜŞTÜ PEŞİME
Anılar Düştü Peşime Uyumaz Oldum 
Düşlerim Vardı Yamacına Varamaz Oldum 

Rüzgarla Yarışırken Koşamaz Oldum 
Düze Çıkmaz Yollarım İnemez Oldum 

Geçmiş Günler Düğüm Düğüm 
Çözemez Oldum Güzelim 
Sevda Yüklü Bulutlardan 
Geçemez Oldum Güzelim

Söz & Müzik: İlhan Yabantaş
Düzenleme (Aranje) : Emre Ay