Yaratıcılık Atölyeleri İle Renkli Bir Hafta Sonu

Faber-Castell'in Oyuncak Müzesi, Sabancı Müzesi ve Rahmi M. Koç Müzesi'nde hayata geçirdiği'Yaratıcılık Atölyeleri'Mart ayı boyuncaçocuklarırenkli ve yaratıcı çalışmalarla buluşturacak.

Faber-Castell’in Oyuncak Müzesi, Sabancı Müzesi ve Rahmi M. Koç Müzesi’nde hayata geçirdiği“Yaratıcılık Atölyeleri”Mart ayı boyuncaçocuklarırenkli ve yaratıcı çalışmalarla buluşturacak.

Muhabirimizin edindiği bilgiye göre, Oyuncak Müzesi’nde18 ve 25 Mart Cumartesi günleri gerçekleştirilecek“Sopalı Oyuncak Atım”ile“Karagöz ve Hacivat Kuklaları Tasarım Atölyesi”nde çocuklar hayallerindeki oyuncakları şekillendirebilecek. Atölyelere 4-6 yaş grubu çocuklar aile ile 7-12 yaş grubu çocuklartek başlarına katılabilecek.Müze giriş ücreti 9TL-12TL arası olup atölyeler müze ziyaretçilerine ücretsiz olacak.

Pera Müzesi’nde 19 Mart Pazar günü “Bambaştan: Baş Omuz Diz Ayakve 25 Mart Cumartesi günü “Tam Tersine” atölyeleri gerçekleştirilecek. 4-6 yaş ve 7-12 yaş grubu çocukların katılabileceği atölyelerde Mersad Berber’in resimleri çocuklara ilham olacak, resim ve kolaj çalışmalarının yapılacak. Giriş ücreti 45TL olup, PERAkart kullanıcısı aileler atölyelere %50 indirimli giriş fırsatı yakalayacak.

Rahmi M. Koç Müzesi’nde 18 Mart Cumartesi günü “Parim Parim Parmaklarim Boyama Atölyesi”nde çocuklar kalemsiz, fırçasız Haliç’in güzel renklerini parmaklarıyla canlandıracaklar. Katılım ücretinin 40TL olduğu atölye Rahmi M. Koç Müzesi Anasınıfı Eğitim Atölyesi’nde gerçekleştirilecek ve 5-7 yaş arası çocuklar katılabilecek.

Sabancı Müzesi’nde Mart ayı boyunca her Cumartesi ve Pazar günü tüm yaş grubundaki çocuklar için “Yarım Kalan İşler” atölyesi gerçekleşecek. Bu çalışmada çocuklar, tablolardan aldıkları ayrıntıları kendi tarzlarında tamamlayarak farklı karakterler tasarlayacaklar.

Faber-Castell Yaratıcılık Atölyeleri”ne katılmak isteyenler müzelerde gerçekleşen çalışmaların detaylı program ve bilgilerine www.istanbuloyuncakmuzesi.com, www.rmk-museum.org.tr, www.sakipsabancimuzesi.org.tr ve www.peramuzesi.org.tr adreslerinden ulaşılabiliyor.

İsmail Ethem Taboru