KURAKLIĞIN KARAMAN'A BEDELİ 372 MİLYON TL

Karaman'da barajların son durumları ve kuraklıkla ilgili sorunlar değerlendirildi.

KURAKLIĞIN KARAMAN’A BEDELİ 372 MİLYON TL

Karaman’da barajların son durumları ve kuraklıkla ilgili sorunlar değerlendirildi.

DSİ, Tarım İl Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Sulama Birliği Kooperatifleri ile Ak Parti’li Milletvekillerinin de katılımıyla yapılan toplantıda, bahar mevsiminde yağan yağışlar ile tarımsal kuraklık ile mücadele eylem planı toplantısı da ele alındı.

Toplantıda DSİ 42. Karaman Şube Müdürü Mustafa Gök, Karaman’daki barajlar ile ilgili bilgi verdikten sonra Karaman Tarım İl Müdürü Yusuf Şahinbaş, Tarımsal Kuraklık ile mücadele eylem planı konusunda sunum yaptı. 

Yapılan sunumda, Karaman’da kıraç alanlardaki hububat için son derece önem arz eden Nisan ve Mayıs ayları 2020 yılı yağış miktarı toplamda 43 mm, uzun yıllar Nisan ve Mayıs ayları toplam yağış miktarı 71,5 mm olarak gerçekleşti.

Yine 2021 yılında Nisan ve Mayıs aylarında toplamda 6,6 mm yağış gerçekleşirken, bu miktar uzun yıllar Nisan, Mayıs ayları toplam yağış miktarından 64,9 mm daha düşük oldu.

Karaman İl Merkez ve ilçelerinde 2021 üretim sezonunda meydana gelen kuraklıktan dolayı etkilenen ürünlerle ilgili İl Müdürlüğü ön tespit çalışmalarını  tamamlandığı, Kuraklık ile ilgili  Afet Bilgi Formlarının Tarım ve Orman Bakanlığına gönderildiği, ilde 7.669 çiftçinin 1.060.594 dekar kıraç alandaki ürünlerinde % 40-70 oranları arasında zarar oluştu. Yaşanan kuraklığın toplam maliyetinin yaklaşık 372,5 Milyon TL olduğunu belirtildi. Tarımsal Kuraklık ile Mücadele konusunda yapılan önerilerin ardından toplantı sona erdi.