Pazarlar'da İstiklal Marşı okuma yarışması düzenlendi

Kütahya'nın Pazarlar İlçesinde ilk ve ortaokullar arasında 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması düzenlendi.Pazarlar Anadolu Lisesi konferans salonunda...

Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde ilk ve ortaokullar arasında 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması düzenlendi.

Pazarlar Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen yarışmaya Pazarlar İlkokulu, Pazarlar Ortaokulu ve Sofular İlk-Ortaokulu öğrencileri katıldı.

Pazarlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve ilçedeki Orta ve İlkokullar arasında düzenlenen yarışmada en iyi performansı gösteren öğrenciler çoğunluğu edebiyat öğretmenlerinden oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

Öğrenciler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Canfer Gürbunar başkanlığında oluşan jüri karşısında en iyi performanslarını sergilemek için çaba sarf etti.

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışmasında İlkokullar kategorisinde Pazarlar İlkokulundan Elif nur Kocapınar 1. olurken, Sofular İlkokulundan Nilüfer Karaköse 2.oldu ve Pazarlar İlkokulundan Havva Bektaş 3. oldu. Ortaokullar kategorisinde Pazarlar Ortaokulundan Hatice Keskin 1. olurken aynı okuldan Emine Günal 2. odu. Sofular Ortaokulundan Nazar Bozkurt ise 3. oldu.

Pazarlar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Canfer Gürbunar, “İstiklal Marşı, şiirin ötesindedir, amacımız öğrencilerimizi bir yarışma içine sokmak değil, İstiklal Marşımızın ve Mehmet Akif Ersoy’un ruhunu yaşatabilmek" dedi.(MB-EFE)