LAF ÇOK, HOŞGÖRÜ YOK..

Karaman Belediye Meclisi, geçen 1 yılın ardından her oturumu tartışmalı geçiyor.

LAF ÇOK, HOŞGÖRÜ YOK

BURASI KARAMAN BELEDİYE MECLİSİ


KARAMAN Belediye Meclisi, son aylarda yapılan oturum ve toplantılarda çeşitli gündem maddelerini tartışıp karara bağlarken, meclis içinde yaşanan ve sürekli irtifaya neden olan gereksiz çıkışlar, meclisin disiplin ve hoşgörü anlayışına hiç yakışmıyor. 

31 Mart Genel Seçimleri sonrası oluşan Karaman Belediye Meclisi, geçen 1 yılın ardından her oturumu tartışmalı geçiyor.

Türkiye’de benzerine ender rastlanan ve seçimlerin ardından yerel meclis oturumuna “Yemin Töreni”ile başlayan Karaman Belediye Meclisi, daha çok Cumhur ittifakı üyelerinden oluşuyor.

Belediye ve Meclis Başkanlığını MHP’den seçim kazanarak yürüten Savaş Kalaycı öncülüğünde oturumu yapılan Karaman Belediye Meclisi, Ak Parti’den 17, Milliyetçi Hareket Partisi’nden 11 ve Cumhuriyet Halk Partisinden de 3 meclis üyesinden yer alıyor.

Birçok oturumlarda zaman zaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ile diğer parti sözcüleri arasında yaşanan tartışmalar meclis içinde ve Karaman kamuoyunda da gerginliğe yol açıyor.

Meclisin ilk açılış dönemi ve ilk oturumunda tüm meclis üyelerine seslenen Başkan Kalaycı’nın “Memleket bizden hizmet bekliyor. Bu salonda alacağımız kararlarla şehrimizi çok daha ileri seviyelere taşıyacağız.”ifadelerinin değeri; ittifak ortakları Ak Parti ile yaşanan meclis içi kavgalarla Karaman kamuoyunda maalesef karşılık bulmuyor.

“Karamanımız için hep birlikte çalışacağız, hizmet üreteceğiz.”diyen Cumhur İttifakının üyeleri Mecliste birçok maddede gidilen hükümlerin kararında bile gürültüsüz bir oturumu sonlandıramıyor. 

Karaman’da yerel meclisin oturumlarını çoğu zaman takip edebilen halkın bir bölümü ise oturumlardaki gereksiz bağrışmalar ve irtifaya neden olan kısımlara da anlam vermekte zorlanıyor. 

Hal böyle olunca Karaman’da Belediye Meclisi, son aylarda alınan kararlardan çok tartışmalı oturumları ile gündemden düşmüyor. 

Bu tutum yerel kamuoyu nezdinde de lafın çok hoşgörünün ise az olduğu izlenimi ile son buluyor. 








        

belediye karaman meclis haber