MAHKEME GEREKÇELİ KARARINI AÇIKLADI

Mersin'de hayvancılıkla geçimini sağlayan göçebe hayat süren Yağal Ailesi'nin 3 yaşındaki kızı Müslüme'nin 10 Kasım 2021 tarihinde kaybolması ve ardından bulunan cansız bedeni, üzücü bir olaya dönüşmüştü.

Ancak Silifke 2. Ağır Ceza Mahkemesi, dosyada herhangi bir delil bulunamadığı gerekçesiyle dede Hasan Yağal'ı, Müslüme'nin ölümü ve cinsel istismarı suçlamasında beraat ettirdi.

Mahkeme kararında, maktulün ölümüne dair dosyada herhangi bir delil bulunmadığı belirtilerek, anne ve ağabeyin beyan vermemesi nedeniyle maktulün ölümünün doğal yollarla olmadığına dair kanaate varılsa da, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği ifade edildi. Dedeye yönelik yapılan suçlamaların çelişkili ifadelere ve yanıltıcı arama çalışmalarına dayandığı belirtilirken, aynı zamanda arama faaliyetlerine katılan görevlilerin umursamaz bir tavır sergilediği ifade edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dedenin beraat kararına itiraz ederek istinaf başvurusunda bulundu. Bakanlık, dosyanın tekrar değerlendirilerek adaletin sağlanmasını talep ediyor. Yaşanan bu trajik olayın ardından, kamuoyu ve hukukçular, dosyanın detayları ve mahkeme kararının gerekçeleri üzerinde derinlemesine bir değerlendirme yapma gerekliliği konusunda birleşiyor.

karaman haber karaman haber siteleri karaman habercisi karaman haber ajansı karaman haber gündem