Memur-Sen İl Başkanı Yıldırım:

Eğitim-Bir-Sen Malatya Şubesi Kadın Komisyonu tarafından, dünya kadınlar günü etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan Memur-Sen Şube Başkanı Kerem Yıldırım, 'Memur-Sen olarak biz arkadaşlar 15 Temmuz'un bekçisi 16 Nisan'ın emekçisi...

Eğitim-Bir-Sen Malatya Şubesi Kadın Komisyonu tarafından, dünya kadınlar günü etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan Memur-Sen Şube Başkanı Kerem Yıldırım, “Memur-Sen olarak biz arkadaşlar 15 Temmuz’un bekçisi 16 Nisan’ın emekçisi olacağız, bunu unutmayalım” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Malatya Şubesi Kadın Komisyonu tarafından bir otelde Dünya Kadınlar Günü etkinliği düzenlendi. Etkinlikte ilk olarak söz alan Eğitim-Bir-Sen Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Nurhan Bilici, kadınların emeğinin bir güne sığdırılamayacağını belirterek “Dünyanın her tarafında olduğu gibi bugünde eşitsizlik, günlük çalışma saatlerinin ve koşullarının kadınların özelliklerine göre düzenlenmesi gibi konular. Yani kısaca daha iyi yaşama ve çalışma koşulları elde edebilmek için mücadele devam etmektedir” dedi.

Daha sonra söz alan Memur-Sen İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, “365 günün 24 saatinde hanım kardeşlerimiz değerlidir. Sadece bu 8 Mart bir vesiledir” diye konuştu. Bir toplumun gelişmişliğini sağlayan en önemli faktörün kadınlar olduğunu ifade eden Yıldırım, “Şöyle bir laf vardır. 1 sınıf eğittiğinizde 40 kişi eğitmiş olursunuz, bir bayanı ise eğittiğinizde toplumu eğitmiş olursunuz” diye konuştu.

Memur-Sen olarak 15 Temmuz’un bekçisi 16 Nisan’ın da emekçisi olacaklarını ifade eden Yıldırım, “Çünkü biz bunu yapmazsak, bunun öncülüğünü yapmazsak bir daha ‘evet’ diyecek bir zemini bulamayabiliriz” dedi.

Konuşmaların ardından şiir dinletisi gerçekleştirildi.