Öğrenciler unutulmaya yüz tutmuş el kuklaları hazırlayarak sergiledi

Malatya Final Okulları öğrencileri tarafından hazırlanan sergide kültürel miras arasında yer alan ve unutulmaya yüz tutmuş el kuklaları sergilendi.Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezinde açılan 'Kukla ve Tasvir' sergisinde Final Okulları...

Malatya Final Okulları öğrencileri tarafından hazırlanan sergide kültürel miras arasında yer alan ve unutulmaya yüz tutmuş el kuklaları sergilendi.

Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezinde açılan “Kukla ve Tasvir’ sergisinde Final Okulları öğrencileri kendi bireysel becerileri ile hazırladıkları el kuklalarını ve tasvirleri sergiledi. Okulda kurulan atölyelerde, Final Okulları Türkçe ve drama öğretmenleri Yasin Burak Sönmez ve Efkan Kabaağıl ile görsel sanatlar öğretmeni Emre Emektar eşliğinde kukla ve tasvirler hazırlayan örenciler bir yandan eğlenceli vakit geçirirken bir yandan da teknolojiden biraz olsun uzaklaşarak doğal ortamın tadını çıkarttı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergi hakkında bilgiler veren Final Okulları öğretmenleri, serginin hazırlanmasındaki amacın öğrencileri kültürel miras arasında yer alan el kuklalarıyla tanıştırmak olduğunu söyledi.

El kuklalarını hazırlarken çok eğlendiklerini aktaran öğrenciler ise, böyle bir etkinlikten dolayı okul yönetimine teşekkür etti.