MECLİSTE YATIRIM TARTIŞMASI

Ak Parti'li Şancı; 'Yatırımların kalanı ne oldu. ? ' MHP'li Aşkan, 'Siz Plan Bütçe Komisyonunda değil misiniz. Bilginiz yok mu. ?'

Ak Parti Karaman Belediye Meclis Üyesi Ayhan Şancı, önceki gün yapılan Belediye Meclis Toplantısında söz alarak Belediye’nin yatırım harcamalarını sordu.

Lütfi Elvan Kongre Merkezinde düzenlenen Belediye Meclis Toplantısında konuşan Ak Parti’li Şancı, 

2019 yılı bütçe kesin hesabından bahsederek,  “237.250.000 TL olan bütçenin 62.080.733,86 TL’si kullanılmamış” diyerek kalan miktar için neden yatırım yapılmadığını sordu.

Şancı, “Yatırımların izlendiği Sermaye Giderleri kalemleri yıllar itibariyle gerçekleşen 69 milyon 45 milyondan 16 milyona kadar gerileyerek maalesef yatırım yapılamadı.  Ve belediyemizin yatırımlardan mahrum kaldığı ortadadır.”dedi.

Yerel yöneticilerin sorumluluğu yerel kaynakları halkın yararı için etkin etkili verimli ve ekonomik kullanmaktır.

"YATIRIMDAN TASARRUF OLMAZ"

Ak Parti’li Şancı,  “Belediyemizin Karaman halkı ve şehrimiz adına yapacağı her türlü olumlu yatırımda alacağı kararlarda geride bıraktığımız 15 aylık sürede olduğu gibi yine destek olacağımızı buradan bir kez daha beyan ediyorum.

Ancak yatırım ve hizmetten tasarruf olmaz. Bütçelerde yatırımlara daha fazla kaynak ayrılması istenirken arzu edilirken ayrılan bütçenin kullanılamamasını kamuoyunun vicdanına sunuyorum.”dedi. Şancı ayrıca Karaman Kent Konseyi’nin de İlde 15 aydır neden toplanmadığını da hatırlattı.

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Belediye Meclis Üyesi Mustafa Aşkan, Ak Parti’li Ayhan Şancı’nın sorusunda cevap verdi. 

MHP’li Aşkan konuşmasında; “Sayın Ayhan, kendisi aynı zamanda Plan Bütçe Komisyonu Üyesi. Bu konuyu niçin kendisinin de içinde olduğu Plan Bütçe Komisyonunda da değil de Belediye Meclisinde dile getiriyor, anlamak mümkün değil. Sayın Şancı, imha derken neyi kast ediyor. ”diyerek sordu.

Ak Parti’li Şancı, söz alarak Plan Bütçe Komisyonunun yanı sıra oylama yetkisi bulunan meclis üyelerinin de bilgi sahibi olması için bu konuyu dile getirdim. Ayrıca 15 aydır Karaman’a yapılacak her türlü yatırım için hangi kararlara uymadık.”diyerek cevap verdi. 






 

karaman belediyesi meclis ak parti mhp karaman haber