Medinilla Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Medinilla çiçeğine ilk bakışta hayran kalacaksınız. Pembe görüntüsünün verdiği zerafet ve gösterişli yaprakları ile herkesin ilgisini çeker. Genellikle tropikal ormanlardaki ağaçlarda yaşamaya alışan bu çiçeğin yaprak dökmeyen bir yapısı vardır. Avizeye benzer görüntüsü ile her gününüze neşe katacaktır.

Bakımı

Bakımının çok zor oluğu ve sürekli ilgi beklediği gibi bir yanılgı söz konusudur. Sürekli olarak çiçeklerine spreyle su sıkmak önerilir. Halbuki bu yanlış bir bilgidir. Yapraklarının tek ihtiyacı olan hafif hava hareketleridir. Aşırı sıcak ve karanlık ortamlarda solmaya başlar. Temizliği çok seven bu bitkinin yaprakları döküldüğü zaman onları hemen toplamalısınız.

Güneş ışığı

Güneş ışığını, sadece sabahın erken saatlerinde ya da akşam güneş batmaya yakın olan zaman diliminde almalıdır. Direk güneşe maruz kalan bir yerde ise öğlen saatlerine onu korumak için güneş ışığını hafifletecek alternatifler yapılmalıdır.

Tomurcuklandırma

Kış mevsiminin soğuk havasına az da olsa maruz bırakılması, bahar aylarında tomurcuklarının kuvvetlenmesi için önemlidir. Eğer bahar aylarında tomurcuklanma girişiminde bulunmadıysa çok soğuk hava olmaması şartı ile açık alanda havalandırma işlemini yapmalısınız.

Mevsimlere Göre Bakımı

Özellikle kış aylarında sulama işlemine dikkat etmeniz gerekir. Toprağı kontrol ettiğinizde kuru olduğu halde yapraklar canlı görünüyorsa, sulama işlemini bir yada iki gün erteleyebilirsiniz. Bahar aylarında, nasıl sulayacağınıza çiçeğin durumuna göre karar verebilirsiniz. Yaz aylarında ise sulanmaya fazla ihtiyaç duyacaklardır. Bu yüzden her gün sulanması tavsiye edilir. Sulama işlemi yapılırken, yavaş yavaş suyu eklemeniz gerektiğini unutmayın.

Zararlı Etkenlerden Korunması

Örümcek ya da bitki pirelerinin medinilla çiçeğinize dadanmasını istemiyorsanız, yapraklarını sık sık nemli bir bez ile silmeniz gerekir. Böylece onu her gün temiz tutmuş olursunuz. Bu bitkinin yaprak sağlığı hayatta kalabilmesi için oldukça önemlidir.

Birbirinden farklı tasarımları ile taze bitki seçeneklerini  https://www.tazecicek.com/ ’da  bulabilirsiniz. Şimdi kendinizi şımartmanın tam zamanı!