Mehmet Ali Han Hakkında Tekzip Düzeltme Metni

E-karaman.com Haber sitesinde 18.01.2023 tarihinde yayımlanan 'FK YÖNETİMİ HABERİMİZİ DOĞRULADI, KIRMIZIYI GÖSTERDİ ' haberine ilişkin Karaman Sulh Ceza Mahkemesi Tarafından verilen karar neticesinde tekzip ve cevap metni.

Sayın muhatabın hak sahibi olduğu e-karamna.com isimli internet haber sitesinde 10.01.2023 tarihinde htttps://www.e-karaman.com/sen-misin-kufur-eden/39389/ uzantılı olarak yayınlanan ve halen erişime açık olan “Gel bakalım Hüseyin Efendi…”  “Yöneticilerin elinden zor kurtuldu” alt başlıkları olan haber yayınlamıştır.

Söz konusu haberde tasarlanmış olaylar tamamen gerçek dışıdır. Müvekkil gerçek dışı olayların bir öznesiymiş gibi haberin içeriğinde dahil edilmiştir. Müvekkil haber içeriğindeki gibi bir yemekli toplantıda bulunmamış ve haberde anlatılan olaylara şahit olamamıştır. Söz konusu haberdeki olaylar tamamen gerçek dışıdır, tasarlamadır.

Müvekkilmiz Mehmet  Ali Han Gerek Ulusal gerekse uluslar arası yatırımları ve faaliyetleri ile tanınan, bilinen, güvenilir ve saygın bir iş insanıdır. Karaman Futbol kulubü’nün onursal başkanıdır. Söz konusu gerçek dışı haber ile saygınlığı zedelenmeye çalışılmaktadır.

18.02.2023 saat 16.06 tarihli diğer haber de e-karaman.com isimli internet haber sitesinde yayınlanmıştır. 18.01.2023 saat 16.06’da htttps://www.e-karaman.com/fk-yonetimi-haberimizi-dogrulandi-kirmiziyi-gosterdi/40341/ uzantılı olarak yayınlanan haber hala erişime açıktır. Söz konusu haber “KARAMAN FK YÖNETİMİ HABERİMİZİ DOĞRULADI” ana başlığı ile yayınlanmıştır.

Haberde 10.02.2023 saat 18.03 tarihli tamamen gerçek dışı olan habere atıfta bulunarak müvekklimiz Mehmet Ali Han’ın söz konusu haberi yalanlamasının kendinse yakıştırılmadığı ifadesi kullanılmıştır.

Müvekkilimize yönelen bu iddia ve ithamlar saygınlığına saldırı amacı gütmektedir. Bu sebeple Anayasının 32. Maddesi ve Basın Kanunun Madde 14 ile korunan cevap ve düzeltme hakkını kullanıyoruz.

Yukarıdan bu yana sayılan ve kanuni düzenlemeler uyarınca, halen yayınlamakta olduğunuz, https://www.e-karaman.com/sen-misin-kufur-eden/39389/ ve https://www.e-karaman.com/fk-yonetimi-haberimizi-doğruladi-kirmiziyi-gosterdi/40341/ uzantılı haberlerin gerçeğe aykırı  ve müvekkilin saygınlığını zedeleyici olması nedeniyle işbu takzip ihtarının tarafınıza tebliğinden itibaren 3 gün içerisinde;  Sorumlu gazetecilik ilkleri gereği  ve okurların doğru bilgilendirilmesi amacıyla, anılan yazıları her türlü yasal hakları saklı kalmak kaydıyla müvekkilimiz adına tekzip ettiğimizi, işbu tekzip ihtarı ile Basın Kanunu ve Tekzip Kuralları gereğince en kısa sürede yayınlanmasını aksi takdirde hukuki ve cezai yollara kullanacağımızı ihtaren bildiriyorum.