MERMER SEKTÖRÜ ÖN FİZİBİLİTE RAPORU KTSO ÖNDERLİĞİ'NDE TANITILDI

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından teknik destek Proje kapsamında Mevlâna Kalkınma Ajansı aracılığıyla hazırlatılan Karaman İli Mermer İşleme tesisi ön fizibilite Raporu Araştırma Raporu Tanıtım Toplantısı New Karaman Otelde gerçekleştirildi.

Tanıtım Toplantısına Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN, Yönetim Kurulu Üyeleri, Mevlâna Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı; ile Araştırma raporunu hazırlayan, Serdar Kabukçuoğlu (Koordinatör), Tekin Ergün (Teşvik ve Finansman Uzmanı), Sibel Gündüz (Ekonomist) ve Mermer sektöründe İlimiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren ocak ve ruhsat sahibi işletmeler katıldı.
 

Toplantı Mevlâna Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı’nın sunumu ve Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN’ın konuşmaları ile devam etti. Raporu düzenleyen uzmanların sunumun ardından blok halinde çıkartılan mermer ve travertenlerin işlenmesi halinde İlimiz ve ülkemiz de istihdam ve katma değerinin yükseltilmesi amacıyla yatırımcılara bu yönde teşvik edilmesi hususları ele alındı. 

Son olarak Mermer sektöründe faaliyet gösteren İlimiz firmaları, potansiyel yatırımcılara yatırım yapma konusunda bilgi alışverişi yaparak sektörün sorunları çözüm önerileri değerlendirildi. Yatırımcılardan, yatırım niyet mektupları istendi. Mermer ve Traverten işleme tesisi yatırım niyet mektuplarının derlenerek ihtiyaca konu büyüklük değerlendirilmesi ile atılacak adımlar için İlimizdeki yetkili kamu kurum ve kuruluşlarla paylaşılarak yatırımlara yön verilmesi amaçlandı.

 

Tanıtım toplantısı Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN’ın kapanış konuşması ile sona erdi.