Başkan Dinçer'den kadın esnaf sanatkarlara ziyaret

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın esnaf ve sanatkarı iş yerlerinde ziyaret ederek, günlerini kutladı.Başkan Dinçer, 8 Mart Kadınlar Günü...

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın esnaf ve sanatkarı iş yerlerinde ziyaret ederek, günlerini kutladı.

Başkan Dinçer, 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla Mahir Optik işletmecisi Meral Binici, Armoni Müzik Evi işletmecisi Deniz Etöz, Baro Yazılım işletmecisi Sibel Küçükkapdan ve Hira Medikal İşletmecisi Enise Aktemur’u ziyaret ederek, günün anısına bir buket çiçek hediye etti. Ziyaretlerde konuşan Dinçer, kadınların yaşamın her alanında fedakarlığı, üretkenliği, girişimciliği ve duyarlılığı temsil ettiğine vurgu yaparak, bu anlamda kadınların yetiştirdikleri yeni nesillerle Türkiye’nin aydınlık geleceğinin en önemli planlayıcısı olduklarının altını çizdi. Kadın erkek eşitliğinin demokrasinin ve uygarlığın bir gereği olduğunu kaydeden Dinçer, “Ülkemizin kurucusu Ulu Önder Atatürk, bir çok Avrupa ülkesinden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanıyarak, onların karar mekanizmasının içerisinde yer almasının önünü açmıştır. Ancak ülkemizde kadınlarımız karar mekanizmalarında yeteri kadar görev alamamaktadır” dedi.

Teşkilat olarak kadınların hayata daha çok katılımlarını sağlamak, ekonomik özgürlüklerine katkı sunmak adına kadın girişimciliğin desteklenmesi projelerine imza attıklarının altını çizen Dinçer, kadınları istihdamın önemli bir parçası haline getirme, yaşama katılımlarını sağlama ve önündeki engellerin kaldırılması adına çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.