Kocamaz: "Bir devletin varlığı, bayrağı, dili, İstiklal Marşı ile ispatlanır"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece İstiklal Marşı'nın dünyanın ve Türkiye'nin her tarafında yüksek sesle okunmaya devam edeceğini belirterek, 'Bir devletin varlığı, bir...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece İstiklal Marşı’nın dünyanın ve Türkiye’nin her tarafında yüksek sesle okunmaya devam edeceğini belirterek, “Bir devletin varlığı, bir bayrağı, bir dili, bir de İstiklal Marşı ile ispatlanır” dedi.

Başkan Kocamaz, Tarsus Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen ‘8’inci Geleneksel 7’den 70’e İstiklal Marşı Okuma Yarışması Ödül Töreni’ne katıldı. Tarsus 75. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Kocamaz, bu güzel akşamda gençlerle beraber olmaktan ve bu coşkulu havayı solumaktan çok büyük bir onur duyduğunu söyledi. Kocamaz, “Bir devletin varlığı, bir bayrağı, bir dili, bir de İstiklal Marşı ile ispatlanır. Merhum Mehmet Akif’in o çileli günler neticesinde yaşanan olayları Türk Milleti ile özetlediği İstiklal Marşımız, gerçekten dünyanın hiçbir marşına benzemez. Kendine özgü bir ruhaniyeti, milli ve manevi değeri vardır. Onun için İstiklal Marşını söylerken ve dinlerken insanlar hem saygı gösterir hem de ibadet aşkı ile onu en güzel şekilde söyleme gayretine girerler” dedi.

Türkiye’nin hür ve bağımsız olarak yaşamaya devam edeceğini vurgulayan Kocamaz, “Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece İstiklal Marşı dünyanın ve Türkiye’nin her tarafında yüksek sesle okunacak. Tarsus Ocak Başkanı ve yöneticilerine teşekkür ederim. Erzurum’un kurtuluşunun 99’uncu yılı ve İstiklal Marşının TBMM’de kabul edildiği bu önemli günümüzü sizlerle paylaşıyor olmaktan gerçekten çok büyük bir mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

Etkinlikte, 8’inci Geleneksel 7’den 70’e İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nın birincisine dizüstü bilgisayar, ikincisine yarım altın ve üçüncüsüne çeyrek altın hediye edildi. Atilla Yılmaz konseri ile devam etkinlikte, yarışmada birinci olan Yaren Ayar, İstiklal Marşı’nı okurken, Atilla Yılmaz, Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu anısına yazdığı ‘Gittin Yiğit’ isimli parçasını seslendirdi.