Mersin Şehir Hastanesi yönetiminden Kadınlar Günü etkinliği

Mersin Şehir Hastanesi Yönetimi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü düzenlediği etkinlikle kutladı. Hastane çalışanlarının pasta kestiği etkinlikte, Mersin Şehir Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Recep Aydın, hasta ve hasta yakınlarını...

Mersin Şehir Hastanesi Yönetimi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü düzenlediği etkinlikle kutladı. Hastane çalışanlarının pasta kestiği etkinlikte, Mersin Şehir Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Recep Aydın, hasta ve hasta yakınlarını ziyaret ederek çiçek sundu.

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çerçevesinde Mersin Şehir Hastanesi’nde etkinlik düzenlendi. Mersin İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Memnune Çamsarı, toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, kadının hak ve mücadelesinin sembol günü olan 8 Mart’ta daha güzel bir dünya ve daha iyi bir hayat umudu taşıyan kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladığını söyledi.

Mersin Şehir Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Recep Aydın ise yaptığı konuşmada, 8 Mart’ın insan hakları temelinde kadın hak ve hürriyetinin savunulmasını temsil eden özel bir gün olduğunu vurguladı. Bu günün kökeninin 2 Mart 1857 tarihinde yaşanan acı bir olaya dayandığını anımsatan Aydın, “Bugün değeri yaratılışından menkul kadınlarımızın özel bir günle hatırlanmasının elim bir olaya dayanması da zaten doğuştan itibaren hak ettikleri ve sahip oldukları değeri elde etmek için mücadele etmek zorunda olmaları da acı bir ironidir. Değerli kadın çalışanlarımızın, tarihi boyunca kadına özel önem atfetmiş bir toplum içinde, kadının şefkatli dokunuşu olmaksızın yürütülemeyecek bir hizmet olan sağlık hizmetinin en önemli yapı taşı olduğunuzun bilincindeyiz. Bu bilinçle her zaman her konuda sadece yılın bir gününde değil, daima yanınızda olduğumuzu belirtmek isterim. İçinde yaşadığımız bu zorlu çağda her gün sınandıkları, bin bir güçlükle yılmadan mücadele eden, çalışan, üreten, öğreten, yaşamlara ve kalplere dokunan, ilham veren tüm kadınların varlığı sayesinde yaşamlarımız anlam buluyor. Bu güzel gün vesilesiyle ülkemizin geleceği şefkatli ellerinde şekillenen kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım” dedi.

Mersin Şehir Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Bilge Aydınoğlu Gökşen ise “Özellikle sağlık alanında çalışan kadından bahsederken kullanılması zaruri iki kelime vardır. Bunlar ihtiyaç ve sorumluluktur. Yani kadınların varlığı sağlık sahası için her zaman bir ihtiyaçtır ve bu durum beraberinde büyük bir sorumluluk getirir. Çünkü kadın olmanın getirmiş olduğu kutsiyetlere mesleğimizin kutsiyeti de eklenmektedir ki, bu da özveri, sabır, hoşgörü gibi kavramların sağlık çalışanlarında vücut bulması demektir” diye konuştu.

Bir pastanın da kesildiği etkinliğin ardından Aydın, hasta ve hasta yakınlarını ziyaret ederek çiçek dağıttı ve Dünya Kadınlar Gününü kutladı.