MESKi'nin Dünya Su Günü etkinlikleri başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü'nün 6-22 Mart 2017 tarihleri arasında sürecek olan 'Dünya Su Günü' kutlamaları Anamur, Bozyazı ve Aydıncık ilçelerindeki etkinliklerle başladı.MESKİ...

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün 6-22 Mart 2017 tarihleri arasında sürecek olan “Dünya Su Günü” kutlamaları Anamur, Bozyazı ve Aydıncık ilçelerindeki etkinliklerle başladı.

MESKİ Genel Müdürlüğü, 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri çerçevesinde, Anamur, Bozyazı ve Aydıncık ilçelerindeki öğrencilere, suyun önemi aktivitelerle anlatıldı. Hayatın kaynağı olan suyun verimli kullanılmasına ve azalan su kaynaklarına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlik, Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı Mersin Temsilciliği işbirliği ile düzenlendi. Etkinlikte, üç ilçedeki ilköğretim okullarından yaklaşık bin 200 öğrenci, 40 okul idarecisi ve öğretmene, içme suyunun kaynağından musluğa gelmesi, su bilinci oluşturulması, su tüketilmesinde ve atık suyun arıtılması ile bertaraf edilmesinin doğanın korunmasındaki önemi anlatıldı.

Etkinlikte, MESKİ Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı’ndan Nebi Şengezer, kaynaktan bardağa suyun serüveni ve MESKİ’nin hizmetleri hakkında bilgi verdi. Öğrencilere, suyun kaynağından bardağa gelinceye kadar yapılan arıtma çalışmalarını anlatan sinevizyon gösterisinin ardından Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı Mersin Temsilcisi Müberra Ateş, su tasarrufu ve suyun önemi hakkında bilgiler verirken, Sevimli Kuklalar ve animatörlerin gösterileri öğrencilerden büyük alkış aldı.

Etkinlik sonunda öğrencilere ve öğretmenlere su tasarrufunu konu alan broşürler ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.