Vali Ali İhsan Su; "Aile İçerisinde Huzur, Sevgi, Saygı ve Sabırla Sağlanır"

Ülkemizde yerel düzeyde uygulanan ilk çalıştay olma özelliği taşıyan ve iki gün boyunca sürecek olan 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Kapsamında Kurumların Rolü ve İl Düzeyinde Daha Etkin Uygulanması Çalıştayı' Vali Ali İhsan Su ve Eşi Zeliha Su Hanımefendinin katılımıyla başladı.

Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde bulunan bir otelde düzenlenen çalıştaya, il protokolü üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve ilgili bakanlıklardan gelen uzman personel katıldı.
 
Çalıştayda yaptığı konuşmasına çalıştayın önemini ifade ederek başlayan Vali Ali İhsan Su, suç ve suçların önlenmesinde yasaların etkin şekilde uygulanması ve toplumda farkındalığın oluşturulmasının önemli olduğunu belirtti ve etkinlikte bu konuların ele alınacağını kaydetti.
 
Konuşmasına, insani bağların, sevgi, saygı ve sabırla kuvvetleneceğini dile getirerek devam eden Vali Su,  "Bir ailede huzur, şiddetle sağlanamaz. Aile içerisinde huzur, sevgi, saygı ve sabırla sağlanır. Bu anlamda bu tür etkinlikler bir taraftan kanuni düzenlemelerdeki varsa eksikliklerin giderilmesine vesile oluyor, diğer taraftan da toplumda farkındalığın oluşmasıyla insanlarımızın daha duyarlı hale gelmesini sağlıyor." ifadelerini kullandı.  
 
Konuşmasının sonunda katılımcılara teşekkür eden Vali Ali İhsan Su, çalıştaydan çıkacak sonuçların toplumumuz için faydalı uygulamalara vesile olmasını temenni etti.
 
Açılış konşmalarının ardından çalıştay, Prof.Dr.Ünsal Yetim, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkan Yardımcısı Tarıkhan Çetiner, Jandarma Genel Komutanlığı Kadın ve Çocuk Suçları Şube Müdürü Özlem Yılmaz ve Adalet Bakanlığı Mağdur Hakları Daire Başanlığı Tetkik Hakimi Gökçe Bahar Öztürk’ün katılımıyla ‘Kadına Yöneli Şiddetle Mücadelede Kurumların Rolü ve Faaliyetleri’ konulu oturuma geçilmesi ile devam etti.