Vali Ali İhsan Su, Muharip Gaziler Derneği'ni Ziyaret Etti

Vali Ali İhsan Su, 'Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıldönümü' etkinlikleri kapsamında Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi'ni ziyaret etti.

Tren Garı ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kutlama töreninin ardından gerçekleşen ziyarete, Mersin Milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz, Hacı Özkan, Alpay Antmen, Behiç Çelik ve Zeki Hakan Sıdalı ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, il protokolü üyeleri, Azerbaycan’dan gelen gaziler ve şehit aileleri katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan ziyarette yaptığı konuşmasına Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine şiirinden bir beyit okuyarak başlayan Vali Ali İhsan Su, “Milletimiz tarih boyunca hiçbir zaman esaret altında kalmamış, kendine ne zaman bir esaret zinciri vurulmak istenilse onu da kırıp parçalamıştır. Kurtuluş Savaşı’nda bu millet, yine kendine vurulmak istenilen bu esaret zincirini parçalamış ve özgürlüğüne kavuşmuştur. İşte bu çerçevede Mersinliler Fransızlara karşı büyük mücadeleler vermiş ve nihayet 3 Ocak 1922’de Mersin’i teslim almıştır.” dedi.
 
Konuşmasının devamında bu zamana kadar ülkemiz ve milletimiz üzerinde oynanan oyunlara hep birlikte karşı konulduğuna dikkat çeken Vali Su, bundan sonra da aynı birlik ve beraberlik içerisinde karşı konulmaya devam edileceğini kaydetti. Ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmak için hep birlikte çalışmaya devam edileceğini de sözlerine ekleyen Vali Su, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi ise minnetle yad ederek sözlerini noktaladı.  
 
Şube Başkanı Kemal Cındız da günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasında, gazilere ve ailelerine gösterdiği yakın ilgi nedeniyle Vali Ali İhsan Su’ya şükranlarını sundu.
 
Protokol konuşmaların ardından Vali Su ve beraberindekiler gaziler ve aileleriyle yakından ilgilenerek bir süre onlarla sohbet etti. Ziyaret, Vali Ali İhsan Su’nun gazilerin sorun ve taleplerini dinlemesinin ardından sona erdi. 03.01.2019