Vali Çakacak: "Amacımız, çok daha fazla proje başvurusu almak"

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin'in tüm dinamiklerini, birçok alanda projeler hazırlamaya ve başvuruda bulunmaya davet ederek, verilecek eğitimle program çağrılarında daha geniş kitlelerin, çok daha fazla projeyle müracaat etmelerinin...

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin’in tüm dinamiklerini, birçok alanda projeler hazırlamaya ve başvuruda bulunmaya davet ederek, verilecek eğitimle program çağrılarında daha geniş kitlelerin, çok daha fazla projeyle müracaat etmelerinin sağlanmasını amaçladıklarını söyledi.

Mersin Valiliği koordinasyonunda düzenlenen “Kamu Destek ve Teşvik Mekanizmaları Farkındalık Eğitimi”, Vali Çakacak’ın da katıldığı toplantı ile başladı. Valilik Konferans Salonunda başlayan ve iki gün sürecek olan eğitime, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, kamu kuruluşu niteliği taşıyan meslek örgütleri, özel sektör ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Eğitim öncesinde bir konuşma yapan Vali Çakacak, Türkiye’nin Avrupa Birliği adaylık süreci kapsamında yararlanılabilecek birçok destek ve teşvik programı ile sağlanan mali kaynakların yanında devlet ve hükümet tarafından bütçeden sağlanan fonlarla çeşitli kurumlar eliyle destek ve teşvik programları açıldığını söyledi. Bu tür programlar sayesinde mikro düzeyde kişi, firma, STK, yerel yönetim, üniversite ve kamu gibi geniş bir yelpazeye yönelik destekler verildiğini belirten Çakacak, yerel kaynakların etkin katılımı ile sosyo-ekonomik kalkınmaya da katkı sunulduğunu ifade etti. Çakacak, ulusal ve uluslararası fonlardan sağlanan bu programlardan etkin bir şekilde yararlanabilmek için Mersin’deki ilgili tüm kurum ve kuruluşların öncelikle bu destek ve teşvikler ile ilgili bilgilendirilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

“Asıl amaç, program çağrılarında daha geniş kitlelerin çok daha fazla projeyle müracaat etmelerinin sağlanmasıdır”

Çeşitli kurum ve kuruluşların verdiği bu teşviklerden zaman zaman bazı kesimlerin haberdar olmadığını dile getiren Çakacak, bu nedenle daha az proje üretildiğini kaydetti. Çakacak, bu eğitimin asıl amacının da program çağrılarında daha geniş kitlelerin çok daha fazla projeyle müracaat etmelerinin sağlanması olduğunu söyledi. Bu programlar açıldığında hedef kitlesi, destekleme oranları, başvuru şekli ve takvimi gibi konularda da detaylı bilgi sahibi olunması gerektiğine işaret eden Çakacak, bu noktada Valilik AB ve Dış İlişkiler Bürosu ile Teknopark koordinasyonunda düzenlenen ve 2 gün sürecek eğitim programı ile bu ihtiyaca çözüm bulunmasının hedeflendiğini belirtti.

Çakacak, eğitim süresince Kalkınma Ajansı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme ve Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından sağlanan destek ve teşvikler hakkında ilk elden bilgilendirmeler yapılacağını kaydetti. Çakacak, bu tür eğitim programlarının, çeşitli ulusal ve uluslararası fonlardan daha fazla yararlanılmasına zemin hazırlaması bakımından oldukça önemli olduğunu da ifade etti.

Mersin’in tüm dinamiklerini, birçok alanda proje hazırlamaya ve başvuruda bulunmaya davet eden Çakacak, Valilik olarak Mersin’i yaşam seviyesi daha yüksek bir il yapma ve vatandaşların refah seviyesini daha üst noktalara taşıma noktasında her türlü projeye öncülük etmeyi ve destek olmayı kararlılıkla sürdüreceklerini vurguladı.