Vali Çakacak: "Halk oylamasının huzur ve güven içinde yapılması için bütün önlemler alınacak"

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliğine ilişkin referandumun Mersin'de huzur ve güven içerisinde yapılması, vatandaşların hiçbir etki altında kalmadan hür iradelerini sandığa yansıtmaları için gereken...

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliğine ilişkin referandumun Mersin’de huzur ve güven içerisinde yapılması, vatandaşların hiçbir etki altında kalmadan hür iradelerini sandığa yansıtmaları için gereken bütün önlemlerin alınacağını bildirdi.

Vali Çakacak başkanlığında, 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması ile ilgili Güvenlik Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcıları Mehmet Demirezer ve Ayhan Bayhan, ilçe kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, il emniyet müdür yardımcıları, ilçe jandarma komutanları ve ilçe emniyet müdürleri katıldı.

Vali Çakacak, toplantıda yaptığı konuşmada, halk oylamasının Mersin’de huzur ve güven içerisinde yapılması ve vatandaşların hiçbir etki altında kalmadan hür iradelerini sandığa yansıtmaları için gereken bütün önlemlerin alınacağını kaydetti. Geçen hafta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında Gaziantep’te bölge illerin valileri, emniyet müdürleri, jandarma komutanları ve sahil güvenlik komutanlarının katılımıyla halk oylaması ile ilgili güvenlik toplantısı yapıldığını anımsatan Çakacak, bu toplantıda güvenlik ile ilgili bütün konuların titizlikle ele alındığını belirtti. Söz konusu toplantıda alınan kararlar doğrultusunda Mersin’de vatandaşların özgür iradeleriyle emniyetli bir şekilde sandığa gitmelerinin sağlanması için her türlü tedbirin alınacağını vurgulayan Çakacak, “Herhangi bir aksaklığa mahal verilmemesi amacıyla güvenlik güçlerimiz Valiliğimiz koordinesinde her türlü tedbiri alacak, halk oylamasının ilimizde sükunet ortamı içerisinde tamamlanması sağlanacaktır” dedi.

Toplantıda, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından sunum gerçekleştirildi.