MEYVEYİ TEKNOLOJİ İLE İŞLİYOR, 12 ÜLKEYE İHRAÇ EDİYOR

Karaman'ın Ermenek İlçesinde dondurarak kurutma teknolojisiyle işlenen meyveler 12 ülkeye ihraç ediliyor.

Kurumsallaşma çalışmaları dahilinde tüm süreçlerini gözden geçirip, verimliliği artırmak ve şirketlerinin faaliyetlerine daha verimli odaklanmasını sağlamak için bünyesindeki şirketleri tek bir çatı altında birleştiren Polat Grup Holdıng 2019 yılının Aralık ayında Polat Group Holdıng A.Ş. olarak kuruldu.
Bölgesinde 250 çiftçiye sözleşmeli olarak ürettirdiği meyveleri, kurutma teknolojisiyle işleyen Pol’s Gıda, ürünleriyle 12 ülkede pazar buluyor.
Şirket, bu yıl 5 milyon Euro’luk bir yatırımla kapasitesini artırmayı hedeflerken, Karaman’ın Ermenek ilçesinde 10 milyon euro yatırımla iki ayrı fabrika kuran ve Madencilik ve enerji alanında da faaliyet gösteren M.Polat Group Yönetimi geçen yıl gıda sektörüne girdi.
Kurutulmuş meyve üretiminde kullandıkları dondurarak kurutma (Freeze Dry) teknolojisinin NASA’nın astronotlara gıda temininde kullandığı bir teknoloji olduğuna dikkat çeken firma yetkilileri, elma, çilek, böğürtlen, vişne ve  mısırdan oluşan ürün grubuna yakın zaman içerisinde portakal, kayısı, ahududu ile mix ürünleri de ekleyecek.
350 bin euro yatırımla kurdukları laboratuvarda ürün çeşidini geliştirmeye dönük Ar-Ge çalışması da yapan firma, bu teknoloji ile sebze ve meyvenin besin değerini yüzde 97 oranında korumayı, aroma ve kokusundan da hiçbir şey kaybetmediğini belirtti.
İşlenen ürünler bariyerli ve gazlı ambalajla raf ömrü 20 yıla kadar çıkarken, yılda 90-100 tonluk kuru meyve üretimi yapan Polay Group, yüzde 90’nını Singapur, Almanya, ABD, Kanada, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’nin de aralarında bulunduğu 12 ülkeye ihraç ediyor.
Gıda güvenliği alanında 14 ayrı üretim sertifikasına da sahip olan firma, ayrıca donuk ürün üzerinde de çalışarak bu yıl 4 bin 500 ton ürün işlemeyi başardı.