MİLLET CAN BOYNUKALIN MAL DERDİNDE!

Karaman OSB Başkanı Kemal Boynukalın, Yemen'de ki Husilerin Gemilere yaptığı saldırılar sonucunda Karaman ihracatının etkilendiğini söyledi.

Karaman OSB Başkanı Kemal Boynukalın, Yemen'de ki Husilerin Gemilere yaptığı saldırılar sonucunda Karaman ihracatının etkilendiğini söyledi. İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılarda 20 bin civarında Gazze'li hayatını kaybederken Yemen'den tek destek almıştı. Boynukalın'ın bu açıklaması tepkilere neden oldu.

 

İşte O Açıklama:


Karaman Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Kemal Boynukalın, Yemen'deki Husilerin gemilere yönelik saldırılarını ve İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonlarını Karaman'ın ticaretini ciddi şekilde kınadığını duyurdu. Bu saldırılar, Karaman ihracatında yüzde 60'a varan düşüşlere neden oldu.

Boynukalın, yaptığı basın açıklamasında, "Savaşın devam etmesi nedeniyle nakliye maliyetlerinde ciddi artışlar yaşandı. Bu durum küresel mal alımını beklemeye yönlendirdi ve ihracatta büyük düşüşlere sebep oldu. Karaman Organize Sanayi Bölgesi'nden yapılan ihracatlar da bu süreçten etkilendi" dedi.

Karaman'ın yıllık yurt dışı üretiminin 350 milyon olduğunu belirten Boynukalın, "Ancak son zamanlarda bu rakamlar düşüş gösterdi. Karaman OSB'sinden binlerce kişinin geçimini sağlıyor ve bu durumun uzun süre devam etmesi felaket olur" diye konuştu.

Elma ihracatında yaşanan olaylara da değinen Boynukalın, Kızıldeniz'deki saldırıların elma ticaretinin durma noktasından geldiğini söyledi. Süveyş Kanalı'ndaki gelişmeler nedeniyle sevkiyatların geciktiğini ve büyümenin arttığını belirten Boynukalın, yaz mevsimi yaklaşırken bu durum daha da sıkıntılı hale gelebileceğini vurguladı.

Karamanlı iş insanları ve organizasyonu, İsrail ve Yemen'deki çatışmaların biran önce sona ermesi ve ticaretin normale dönmesi için uluslararası yardımlarla harekete geçiliyorlar.

karaman haber karaman habercisi karaman haber siteleri karaman haber - son dakika trafik kazası karaman haber ajansı